DONA IL 5 per MILLE a AssoMoldave

DONA IL 5 per MILLE a AssoMoldave
codice fiscale 97348130580
Un om informat este protejat!

"AssoMoldave"

CV di "AssoMoldave"

CINE SUNTEM?


CHI SIAMO?

http://asomoldave.blogspot.com



PROGETTO: "MOLDAVI IN ITALIA".

PROGETTO: "MOLDAVI IN ITALIA".
Ghid pentru orientarea şi integrarea socială a moldovenilor în Italia. Acest Ghid poate fi descarcat aici:http://issuu.com/tatiananogailic/docs/ghid_2_pentru_migrantii_moldoveni_italia

MOLDOVENI IN ITALIA. III editie.

MOLDOVENI IN ITALIA.  III editie.
Ghid pentru orientarea şi integrarea socială a moldovenilor în Italia. Acest Ghid poate fi descarcat aici:http://issuu.com/tatiananogailic/docs/guida_2014_assomoldave

OSPITI DI LABOR TV

sabato 23 gennaio 2010


Comunitatea moldovenilor din Italia discută azi despre raporturile cu autorităţile moldovene şi italiene.

Raporturile cu autorităţile moldovene şi italiene – aceasta este una dintre temele, pe care le vor discuta reprezentanţii comunităţii moldovenilor din Italia în cadrul unei întâlniri, care va avea loc la Alessandria, Italia, în perioada 23 – 24 ianuarie 2010.
Cetăţenii moldoveni din peninsulă vor mai discuta despre cum să consolideze comunicarea în cadrul comunităţii moldovenilor în Italia, identificarea soluţiilor la problemele muncitorilor moldoveni, menţinerea identitatii etno-culturale şi ligvistice şi promovarea imaginii Republicii Moldova peste hotare.Potrivit raportului “Caritas-Migrantes”, în Italia locuiesc peste 90 000 de migranţi moldoveni.
Sursa: UNIMEDIA
AssoMoldave nu a putut fi presentà, dar a trimis un mesaj partecipantilor:
Dragi colegi,
Và aduc cele mai frumoase uràri de bine si Và urez succes la aceastà intilnire.


E pentru prima datà cind se adunà moldoveni din toatà Italia. Nu am avut posibilitatea sa fiu alàturi de Voi si de-acea le permit d.lui Ghenadie Botoc sa mà rapresinte in acest context.
Orice propunere va esi la suprafatà , orice sugestii vor parveni pe parcurs, voi analiza si Và promit sa và sustin dacà voi considera cà pot duce spre binele comun a Comunitàtii noastre aici in Italia si in Moldova.
In materialul pe care vi l-am trimis, am inclus presentarea pe scurt a asociatiei noastre.
Suntem o asociatie care am luat decizia sa colaboràm, sa activàm mai mult virtual, deci prin sms, fax, mail si web. Ne ocupàm cu divulgarea informatiei de orice gen.
Sistemul internet face parte din viata noastrà cotidianà. Un exemplu este chiar si ceea ce s-a intimplat in aprilie anul trecut in Moldova, tinerii au esit in Piatà datorità acestui sistem. Tot datorità acestui sistem am contribuit la organizarea primei intilniri cu Diaspora Moldoveneasca din 12 tàri, care a avut loc anul trecut la Roma in incinta Universitàtii noastre, prin difusarea informatiei aveti alàturi de voi si o studentà care a venit din Moldova in cadrul unei Burse de Studio. Prin intermediul sistemului internet am cunoscut pe majoritatea din Voi. Ghenadie v-a adunat astàzi tot prin folosirea sistemelor moderne ca telefonul, mail .
Cite zimbete si fericire am adus copiilor , familiilor nevoease din Mihailovca cunoscindul pe Flavio Gorni si UNICEF tot prin internet . Aici la Roma am incadrat in mai multe proecte persoane din Moldova care doreau sa cunoascà legile, drepturile lor aici in Italia, dar si frequentarea cursurilor de limbà italianà, informaticà s.a.m.d.
Lista e mare si nu doresc sa Và plictisesc , tin sa precisez numai cà voi face tot posibilul sa colaborez cu toti pentru a promova imaginea tàrii noastre, pentru a ajuta pe cei mai vulnerabili ca noi si pentru a munci in grup.
E importantà munca si colaborarea in grup, dialogarea si impartasirea informatiei intre noi, fiindcà sintem intr’o tarà stràinà si ar fi bine sa avem o relatie simetricà, unde fiecare are rolul sàu, cunostintele sale care le poate impartasi in grup pentru un obiectiv comun si util acestei societàti, util comunitàtii noastre de moldoveni. Aici doresc sa fac o parantezà, de mult timp se stie cà D.nul Tudor Grosu, (pe care am avut onoarea sa-l cunosc) , are in sertar un proiect pentru a da viatà unui Centru Cultural in zona unde activeazà. Eu ii sustin idea si dacà v-a avea nevoe de ajutorul nostru , suntem disponibili in orice moment.
Imi d-au seama cà suntem o fortà puternicà si dacà dorim putem schimba ceva si in Moldova chiar de aici, de departe. Dupà cum stiti scrisoarea pe care ati semnat unii din Voi a ajutat canalul TVMI sa-si pàstràze activitatea mai departe.
Societatea modernà se exprima prin sistemul internet, aici dezvoltam idenitatea noastrà, tinem relatiile vii cu rudele si cei dragi. Deacea mà voi implica cit mai mult sa cunosc, sa invàt aceastà formà de colaborare si dialog, pentru a fi utilà comunitàtii.

La incheiere Và zic cà e necesar sa nu concuram intre noi , dar sa ne ajutàm, sa fim exemplu pentru cei ce cred in noi si chiar dacà am atins un obiectiv aici in Italia , sa stàm cu picioarele pe pàmint. Avem atit de mult de fàcut impreunà, fiindcà lipseste comunicarea socialà intre noi, solidarietatea si respectul reciproc.

Ghenadie Botog tin in particular sa-ti multumesc pentru curajul care l-ai avut de a organiza aceastà intilnire.
Cu profund respect: Tataiana Nogailic