DONA IL 5 per MILLE a AssoMoldave

DONA IL 5 per MILLE a AssoMoldave
codice fiscale 97348130580
Un om informat este protejat!

"AssoMoldave"

CV di "AssoMoldave"

CINE SUNTEM?


CHI SIAMO?

http://asomoldave.blogspot.comPROGETTO: "MOLDAVI IN ITALIA".

PROGETTO: "MOLDAVI IN ITALIA".
Ghid pentru orientarea şi integrarea socială a moldovenilor în Italia. Acest Ghid poate fi descarcat aici:http://issuu.com/tatiananogailic/docs/ghid_2_pentru_migrantii_moldoveni_italia

MOLDOVENI IN ITALIA. III editie.

MOLDOVENI IN ITALIA.  III editie.
Ghid pentru orientarea şi integrarea socială a moldovenilor în Italia. Acest Ghid poate fi descarcat aici:http://issuu.com/tatiananogailic/docs/guida_2014_assomoldave

OSPITI DI LABOR TV

giovedì 13 marzo 2014

Parlamentul European a votat astăzi eliminarea vizelor de intrare pe teritoriul UE pentru cetățenii moldoveni. Pentru a călători în Uniunea Europeană fără vize, moldovenii vor trebui să dețină un pașaport biometric. Iată opt lucruri care trebuie să le cunoști despre pașapoartele biometrice.
1. Cetățenii moldoveni, posesori ai unui pașaport biometric, vor putea călători liber, oriunde în Schengen, timp de 90 de zile într-o perioadă de 180 de zile.
2. Pașapoartele biometrice albastre sunt emise pe teritoriul Republicii Moldova din ianuarie 2011. Din același an, pașapoartele nonbiometrice nu se mai emit.
3. Din luna septembrie a acestui an, „Registru” va emite doar pașapoarte biometrice de culoare bordo.
4. Pașapoartele biometrice bordo diferă de pașapoartele biometrice albastre doar prin nivelul de securitate. Cel bordo are un nivel mai ridicat de securitate.
5. Ambele tipuri de pașapoarte biometrice corespund cerințelor Uniunii Europene. Toți cetățenii moldoveni, deținători de pașapoarte biometrice bordo și albastre, vor putea călători pe teritoriul UE.
6. Din moment ce ești deținătorul unui pașaport nonbiometric albastru și vrei să îți faci unul biometric, le vei putea păstra și folosi pe ambele. Doar că pentru a călători în spațiul european va trebui să folosești pașaportul biometric sau să obții viză pentru pașaportul nonbiometric.
7. Din moment ce ești deținătorul unui pașaport biometric albastru și vei dori în luna septembrie a acestui an să îți faci un pașaport biometric bordo, atunci va trebui să restitui pașaportul biometric albastru.
8. Potrivit Ministerului Tehnologiilor Informaționale, instituția „Registru” este pregătită să facă față unui flux mare de cereri. Întreprinderea are o capacitate de a emite până la 4000 de acte pe zi. În prezent sunt recepționate 500-600 de cereri zilnic.
(video) Cum are loc procesul de perfectare a pașapoartelor biometrice în Moldova
Amintim că, prețul unui pașaport biometric în 30 de zile este de 700 de lei și nu va fi modificat nici după  introducerea copertelor de culoare bordo, în toamna acestui an, a dat asigurări Pavel Filip.
Actualmente, peste 750 mii de cetățeni moldoveni dețin pașapoarte biometrice, iar aproximativ 2 milioane – pașapoarte non-biometrice. Ultimele vor rămâne în vigoare până la expirarea termenului de valabilitate, însă cu aceste acte cetățenii vor putea călători în țările UE doar cu viză. http://unimedia.info/stiri/video-cum-are-loc-procesul-de-perfectare-a-pasapoartelor-biometrice-in-moldova-72554.html