DONA IL 5 per MILLE a AssoMoldave

DONA IL 5 per MILLE a AssoMoldave
codice fiscale 97348130580
Un om informat este protejat!

"AssoMoldave"

CV di "AssoMoldave"

CINE SUNTEM?


CHI SIAMO?

http://asomoldave.blogspot.comPROGETTO: "MOLDAVI IN ITALIA".

PROGETTO: "MOLDAVI IN ITALIA".
Ghid pentru orientarea şi integrarea socială a moldovenilor în Italia. Acest Ghid poate fi descarcat aici:http://issuu.com/tatiananogailic/docs/ghid_2_pentru_migrantii_moldoveni_italia

MOLDOVENI IN ITALIA. III editie.

MOLDOVENI IN ITALIA.  III editie.
Ghid pentru orientarea şi integrarea socială a moldovenilor în Italia. Acest Ghid poate fi descarcat aici:http://issuu.com/tatiananogailic/docs/guida_2014_assomoldave

OSPITI DI LABOR TV

sabato 14 settembre 2013


CAZIER JUDICIAR MOLDOVENESC FĂRĂ PROCURI ȘI DEPLASĂRI ÎN MOLDOVA. AFLĂ MAI MULTE DESPRE CUM ÎL POŢI OBȚINE RAPID AFLÎNDU-TE ÎN STRĂINĂTATE.
 
 
Moldovenii pot obține cazier juridic aflîndu-se în străinătate, fiind scutiți de necesitatea deplasării în Republica Moldova și fără a întocmi procuri. Cazierul poate fi obținut de la ambasadele și consulatele moldovenești în străinătate. Astfel, cetățeanul întocmește o cerere, prezentînd un act de identitate moldovenesc. Dacă actul de identitate lipsește, cererea nu va fi respinsă, dat fiind faptul că identitatea persoanei poate fi verificată rapid de către funcționarul consular prin intermediul sistemului informaţional de căutare şi acces existent în toate misiunile diplomatice și oficiile consulare moldovenești din străinătate.Ulterior, consulul moldovean solicită informația prin e-mail de la Ministerul Afacerilor Interne al Republicii Moldova (MAI). De regulă, răspunsul MAI parvine în 24-48 ore. După recepționare, este recomandabilă traducerea răspunsului MAI (cazierului) pentru a putea fi prezentat autorităților străine. Traducerea poate fi efectuată la oficiul consular moldovenesc.

Taxa consulară:
Solicitarea unui document (cazier judiciar) – 30 euro +servicii aferente
Traducerea răspunsului MAI (cazierului) ‒ 10 euro + servicii aferente.

 Achitarea taxei consulare se efectuează în exclusivitate pe contul Ambasadei sau oficiului consular și se încasează anticipat, pînă la efectuarea acţiunii consulare. Dovada achitării taxei consulare se face prin prezentarea bonului bancar. Plata în numerar a taxelor la Ambasadă nu se acceptă.

 De asemenea, reamintim despre posibilitatea obținerii în străinătate a unui astfel de document prin intermediul curierului poștal, fără a efectua deplasări spre ambasadă sau consulat.

 Totodată, portalul Viza.md menționează că migranții moldoveni care vor solicita cazierul judiciar prin internet (prin intermediul Serviciului Guvernamental e-cazier) vor veni obligatoriu în Republica Moldova pentru a ridica documentul de la Direcția Informații și Evidență Operativă a MAI (Comisariatele de Poliție din RM) sau vor fi nevoiți să întocmească procurile corespunzătoare.

Sursa: Viza.md