DONA IL 5 per MILLE a AssoMoldave

DONA IL 5 per MILLE a AssoMoldave
codice fiscale 97348130580
Un om informat este protejat!

"AssoMoldave"

CV di "AssoMoldave"

CINE SUNTEM?


CHI SIAMO?

http://asomoldave.blogspot.com



PROGETTO: "MOLDAVI IN ITALIA".

PROGETTO: "MOLDAVI IN ITALIA".
Ghid pentru orientarea şi integrarea socială a moldovenilor în Italia. Acest Ghid poate fi descarcat aici:http://issuu.com/tatiananogailic/docs/ghid_2_pentru_migrantii_moldoveni_italia

MOLDOVENI IN ITALIA. III editie.

MOLDOVENI IN ITALIA.  III editie.
Ghid pentru orientarea şi integrarea socială a moldovenilor în Italia. Acest Ghid poate fi descarcat aici:http://issuu.com/tatiananogailic/docs/guida_2014_assomoldave

OSPITI DI LABOR TV

giovedì 21 giugno 2012

INVITAŢIE

Dragi concetăţeni, Organizaţia Internaţională pentru Migraţie (OIM), Misiunea în Moldova în parteneriat cu Asociaţiile Diasporei Moldoveneşti din Reggio Emilia au deosebită plăcere de a Vă invita la întâlnirea comunităţii moldovenilor pentru vizionarea piesei de teatru „Oameni ai nimănui” de Dumitru Crudu, urmată de discuţii pe marginea problemelor şi necesităţilor migranţilor moldoveni aflaţi la muncă în Italia.

Evenimentul se desfăşoară în cadrul campaniei de informare şi sensibilizare a cetăţenilor moldoveni migranţi „Nimeni nu e singur pe pământ”, implementate de OIM Moldova în colaborare cu Asociaţiile Diasporei Moldoveneşti în Italia şi are drept scop de a audia şi găsi răspunsurile concrete la necesităţile şi problemele migranţilor moldoveni, aflaţi la muncă în Italia. Mai mult ca atât, în cadrul campaniei de informare şi sensibilizare „Nimeni nu e singur pe pământ” cetăţenii moldoveni vor putea găsi informaţii concrete, suport şi sfaturi utile ce ţine de comunicarea la distanţa cu copii, riscurile migraţiei şi angajării ilegale peste hotare, serviciile sociale disponibile pentru copii rămaşi fără îngrijirea părintească în Moldova, serviciile gratuite de asistenţă juridică (perfectarea actelor, angajarea în câmpul muncii, reîntregirea familiei, etc)  şi psihologică în cazul în care se confruntă cu problemele de bunăstare psihologică, emoţională, depresie, sentimentul de autoacuzare, violenţa domestică, etc. Răspunsurile concrete vor fi oferite la întrebările ce ţine de serviciile disponibile de reîntoarcere şi reintegrare în Moldova, căile de transfer a remitenţelor şi investirii lor în afaceri, cum să beneficiem de pensie la atingerea vârstei de pensionare, etc.

Evenimentul la Reggio Emilia este organizat de Asociaţia Obştească „Codru.Eu” în parteneriat cu alte Asociaţii Diasporei Moldoveneşti din regiune.

Evenimentul se va desfăşura Duminică, la data de 1 iulie 2012, orele 15:00, în sala Centrului Social „Buco Magico”, str. Martiri Cervalo 47 – 42122, Reggio nell`Emilia, Italia.

INTRAREA GRATUITĂ
 Pentru mai multe informaţii dar şi pentru a brona locuri, contactaţi: Denis Darie  Tel: + 39 328 8006290