DONA IL 5 per MILLE a AssoMoldave

DONA IL 5 per MILLE a AssoMoldave
codice fiscale 97348130580
Un om informat este protejat!

"AssoMoldave"

CV di "AssoMoldave"

CINE SUNTEM?


CHI SIAMO?

http://asomoldave.blogspot.com



PROGETTO: "MOLDAVI IN ITALIA".

PROGETTO: "MOLDAVI IN ITALIA".
Ghid pentru orientarea şi integrarea socială a moldovenilor în Italia. Acest Ghid poate fi descarcat aici:http://issuu.com/tatiananogailic/docs/ghid_2_pentru_migrantii_moldoveni_italia

MOLDOVENI IN ITALIA. III editie.

MOLDOVENI IN ITALIA.  III editie.
Ghid pentru orientarea şi integrarea socială a moldovenilor în Italia. Acest Ghid poate fi descarcat aici:http://issuu.com/tatiananogailic/docs/guida_2014_assomoldave

OSPITI DI LABOR TV

giovedì 3 marzo 2011

Atragerea remitenţelor în economia Moldovei


Pe data de 22 noiembrie, 2010 a fost lansat oficial Programul pilot de Atragere a Remitenţelor în Economia Moldovei PARE 1+1. Acest Program a fost adoptat prin hotărârea Guvernului în luna octombrie, 2010 şi are drept scop mobilizarea resurselor umane şi financiare ale lucrătorilor emigranţi moldoveni în dezvoltarea economică durabilă a Republicii Moldova.
Organizaţia pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici şi Mijlocii (ODIMM) este responsabilă de implementarea Programului pe o perioadă de 2010-2012. Programul va activa în baza regulii 1+1, astfel fiecare leu investit din remitenţe va fi suplinit cu un leu în formă de grant pentru lansarea unei întreprinderi noi sau dezvoltarea unei întreprinderi existente, în special din zona rurală. Programul constă din patru componente: Informare şi comunicare; Instruire şi Consultanţă; Co-finanşarea afacerilor; Monitorizare şi Evaluare.
Conceptul PARE 1+1 se bazează pe bunele practici ale ţărilor cu incidenţă mare a fluxurilor migraţionale şi a fost elaborat şi ajustat la contextul Moldovei de către o delegaţie din RM în perioada unui proiect precedent finanţat de către Uniunea Europeană şi implementat de Organizaţia Internaţională pentru Migraţie. OIM prin intermediul proiectului "Susţinerea componentei de migraţie şi dezvoltare a Parteneriatului de Mobilitate UE-Moldova," finanţat de intrumentul IEVP al UE, va susţine ODIMM în Campania informaţională, precum şi alocare de granturi unui număr de migranţi care vor demonstra fezabilitatea afacerilor lor în dezvoltarea comunităţii locale.
Pentru mai multă informaţie: www.odimm.md, tel: 022 225-079, email: info@odimm.md
De asemenea: www.iom.md