DONA IL 5 per MILLE a AssoMoldave

DONA IL 5 per MILLE a AssoMoldave
codice fiscale 97348130580
Un om informat este protejat!

"AssoMoldave"

CV di "AssoMoldave"

CINE SUNTEM?


CHI SIAMO?

http://asomoldave.blogspot.com



PROGETTO: "MOLDAVI IN ITALIA".

PROGETTO: "MOLDAVI IN ITALIA".
Ghid pentru orientarea şi integrarea socială a moldovenilor în Italia. Acest Ghid poate fi descarcat aici:http://issuu.com/tatiananogailic/docs/ghid_2_pentru_migrantii_moldoveni_italia

MOLDOVENI IN ITALIA. III editie.

MOLDOVENI IN ITALIA.  III editie.
Ghid pentru orientarea şi integrarea socială a moldovenilor în Italia. Acest Ghid poate fi descarcat aici:http://issuu.com/tatiananogailic/docs/guida_2014_assomoldave

OSPITI DI LABOR TV

martedì 14 aprile 2020

Moldovenii pot reveni acasă și cu autocare, nu doar cu avionul. Vezi care este procedura.

Cetățenii moldoveni vor fi repatriați și cu curse de transport rutier. Decizia a fost aprobată ieri de către CSE. MAEIE va întocmi listele solicitaților, iar ca și în cazul curselor aeriene, prioritate va fi acordată copiilor, studenților, persoanelor aflate la tratament medical, altor cetățeni aflați în dificultate.
MAEIE va transmite lista cetățenilor care au solicitat să fie repatriați către Agenția Națională Transport Auto, care la rândul său va elabora în conformitate cu listele, propuneri pentru graficul curselor de transport rutier și le va înainta Comisiei pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova spre aprobare.
Informațiile despre costul și condițiile de călătorie vor fi publicate pe pagina web a Agenției Naționale de Transport Auto – anta.gov.md

-------------
NCC - Ivan 329 9539879 care poate sa se deplaseze cu masina in teritoriu si sa va duca spre Aeroport.
 ---------------
Consulat Milano Urgenta 
351 667 8080
Consulat Padova Urgenta 
380 590 5331
Ambasada Roma  Urgenta
329 442 1091
———-
Cazare la Roma B&B Viorica
331 8172370
———-
Per la Cittadinanza Italiana ho se hai bisogno di produrre un Certificato di Laurea, un Casellario, un Certificato di residenza, di nascita o un altro tipo di documento per l’estero? Oppure gli Certificati (certificati di nascita, morte, matrimonio, di residenza, penali, carichi pendenti, patenti di guida, attestati di scuola, diplomi di laurea, pagelle, certificati medici, vaccinazioni ecc.).
D.ssa Varvara 328 0539411
————
Cittadinanza Italiana Oleg Josanu
327 164 0276
————
ACLI unde puteți apela pentru orice info legata de contract de munca.
Centralino tel. 06 58401
Au sedii in toate orașele.
https://www.acli.it/contatti
————
Poliția de Frontieră.  Informații privind traversarea frontierei de stat LINIA VERDE:  tel: (373-22) 259-717 (24/7)
http://www.border.gov.md/index.php/ro/discussions
 -------------------------------------------------
Atenție! Pentru cei cu PASAPORT BIOMETRIC:

“Info pentru cei cu Pasaport Biometric :”Buna ziua. Vin cu o clarificare: 1.scade (expira pasaportul) inseamna ca expira termenul de valabilitate al actului si actul devine nevalabil, deci nu mai poate fi utilizat pentru traversarea frontierei si persoana trebuie sa-si faca pasaport alb (titlu de calatorie).2.scade (expira) termenul de sedere de 90 zile= actul ramine valabil si persoana poate parasi Italia fara probleme in baza acestui pasaport. Cele 2 chestiuni nu au nici o legatura una cu alta. Lumea trebuie sa fie mai atenta la aceste aspecte care sunt extrem de simple si sa nu le incurce.” Sursa Ambasada R.Moldova la Roma . Mulțumim D.ul Popescu
————
Centrul de Apel. Cum contactaţi Centrul de Apel? Formaţi 0 80 090990 - Apelul este gratuit de la telefonul fix din orice localitate a Republicii Moldova.
sau +373 22 788722   Operatorii Centrului de Apel sunt gata să răspundă direct solicitărilor Dvs. zilnic de luni pînă vineri între orele 08.00 – 22.00 (ora Republicii Moldova). În afara programului, puteţi expedia un mesaj la: callcenter@mfa.gov.md. Operatorul va prelua solicitarea dumneavoastră şi vă va oferi soluţia optimă.
Skype: callcenter-moldova
https://www.facebook.com/Centrul-de-Apel-al-MAEIE-al-RM-322314424448139
-----------------------

Atenție!  Autorităţile italiene subliniază că, din cauza urgenței pandemice de coronavirus și suspendarea în consecință a legăturilor aeriene cu Italia, unii cetățeni străini, rezidenți legal pe teritoriul național, se pot găsi în situaţie de iregularitate din cauza expirării permiselor de ședere (viză de intrare și permis de ședere). Articolul 9 din Decretul Lege nr. 9/2020, publicată în Monitorul Oficial din 2 martie 2020 prevede că, începând cu 2 martie, suspendarea timp de 30 de zile atât a termenelor procedurale stabilite pentru încheierea procedurilor administrative referitoare la șederea străinilor, cât și a condițiilor pentru prezentarea cererii de primă eliberare și reînnoire a permisului de ședere. Prin urmare, străinii care dețin un permis de ședere expirat vor putea prezenta cererea de eliberare / reînnoire a permisului de ședere la expirarea termenului de suspendare de 30 de zile. Se menționează că art. 13, c. 2, lit. b), din Legea consolidată a Imigrației, stabilește totuși termenul pentru depunerea cererii de reînnoire în 60 de zile de la expirarea permisului de ședere. La acest termen se va adăuga astfel termenul menționat anterior de 30 de zile de suspendare a procedurii administrative, pentru un total de 90 de zile de la data de expirare a permisului de ședere. Se reamintește de asemenea că același art. 13, c., 2 lit. b) din Legea consolidată a Imigrației prevede ipoteza „forței majore”, care ar putea pune în pericol posibilitatea de a solicita eliberarea unui permis de ședere în termenele stabilite de lege, drept cauză exclusivă pentru a nu se adopta măsura de expulzare de pe teritoriul national. De asemenea trebuie menționat că serviciul poștal pentru expedierea setului de eliberare / reînnoire a permisului de ședere nu a fost suspendat și este asigurat de către Poşta Italiană în mod compatibil cu limitele impuse libertății de circulație și de circulație a persoanelor pe teritoriul național.
Străinul prezent pe teritoriul italian și a cărui viză de intrare a expirat sau este pe cale să expire (se referă şi la persoana intraţi în Italia fără viză cu paşaport biometric) poate depune o cerere la sediul Poliției, competent pentru teritoriul său, pentru a permite șederea sa continuă legală pe teritoriul național. Pentru această cerere se aplică de asemenea suspendarea celor 30 de zile a termenilor de procedură. O suspendare similară de 30 de zile este prevăzută pentru declarațiile de prezență în conformitate cu legea nr. 68/2007.
Pentru clarificări suplimentare și pentru informații suplimentare privind reglementările aplicabile, se recomandă a fi contactat Ministerul de Interne - Serviciul Poliției de Frontieră și Străini la următoarele numere: tel +39 0646530891, e-mail direcentimm@intemo.it
Info de la D.ul Popescu , Consilatul din Roma
———-
Permis de ședere scăzut? Citiți aici:" A seguito dell’emergenza sanitaria in atto e delle disposizioni adottate dalle competenti Autorità: a) le convocazioni in Questura relative alle domande per i documenti di soggiorno potrebbero essere rinviate e le eventuali nuove date saranno comunicate con sms (DL 9/2020). Prima di recarsi in Questura, consigliamo di consultare il Portale Immigrazione, autenticandosi con username e password, per verificare la data di effettiva convocazione. b) carte e permessi di soggiorno, con scadenza prevista tra il 31 gennaio e il 15 aprile 2020, avranno validità fino al 15 giugno 2020 (DL 18/2020). “

https://www.portaleimmigrazione.it
———-
Decreto Flussi ?

https://stranieriinitalia.it/attualita/attualita-sp-754/la-ministra-per-le-politiche-agricole-regolarizziamo-i-600-mila-clandestini

https://www.interno.gov.it/it/servizi/servizi-line/procedure-flussi

https://insindacabili.it/decreto-flussi-2020-con-regolarizzazione-lavoratori-stranieri
———-
“În atenția reprezentanților diasporei Republicii Moldova, care s-au înregistrat în listele de repatriere.

Compania aeriană Air Moldova contactează cetățenii acceptați la zborurile charter, în baza listelor de repatriere primite de la misiunile diplomatice și oficiile consulare.

Pasagerii acceptați la zbor sunt telefonați personal de reprezentanții Air Moldova pentru a verifica datele personale și a primi pe adresa electronică link-ul pentru achitarea biletului de călătorie, conform prețului indicat pe site-ul www.airmoldova.md, pentru destinația operată.

Accesând link-ul trebuie să urmați pașii descriși pentru completarea datelor, iar după achitare biletul va fi expediat pe adresa dumneavoastră electronică. Atragem atenția dumneavoastră la faptul că link-ul pentru achitare este valabil 3 ore, după care expiră. 

Acest mesaj este publicat cu scopul evitării escrocheriilor în baza cardurilor bancare și preluarea datelor cu character personal. Operatorii Air Moldova nu solicită la telefon numărul cardului bancar sau codurile CVV / CVC. 
Sursa: Consulatul Milano
______________________________

📌 “Ne aflăm într-o perioadă în care serviciile publice prestate la distanță sunt extrem de binevenite.  Fiind acasă, avem timpul suficient de a pregăti în prealabil și cu calm actele de care avem nevoie. Astfel, Vă aducem la cunoștință că începînd cu ziua de astăzi, cc. 60% din tipurile de servicii consulare, pot fi solicitate la distanță, prin poștă.

📌 Vă îndrumăm să consultați link-ul de mai jos, unde vizualizați care servicii pot fi solicitate la distanță, iar selectînd rubrica care Vă interesează, veți descărca în PDF un document unic, unde vor fi descriși în detalii pașii de urmat, cererile de completat, taxele și termenii de realizare.

📌 Odată perfectate, documentele solicitate vor ajunge la domiciliu Dvs. în 24-48 de ore prin curierul rapid FedEx (TNT). 🚛📬

📌 Pentru pașaport, buletin de identitate, procuri, declarații notariale și înregistrare căsătorii, Vă așteptăm în persoană la sediul Consulatului, puțin mai tîrziu, odată cu excluderea restricțiilor de circulație pe teritoriul italian.

📌 În caz de neclarități, nu ezitați să ne contactați prin e-mail la adresa: milano@mfa.gov.md

https://milano.mfa.gov.md
——

❗ IMPORTANT❗
Urmare măsurilor restrictive luate de autoritățile italiene de a declara întreg teritoriul Italiei „zonă unică protejată” și interzicerea oricăror deplasări a persoanelor cu excepția celor de serviciu și necesităților de sănătate, Ambasada Republicii Moldova în Republica Italiană solicită tuturor conaționalilor să se abțină de la călătorii, frecventarea locurilor publice, să iasă din casă la stricta necesitate, iar adresările la misiunea diplomatică pentru servicii consulare, să fie doar în cazuri de urgență şi situații excepționale.

Limitarea activității și a fluxului de persoane se impune ca o măsură de precauție absolut necesară, în contextul în care secția consulară a misiunii diplomatice este vizitată zilnic de un număr mare de cetățeni din diferite regiuni ale Italiei, mai mult sau mai puțin afectate de situația epidemiologică.

Totodată, se informează că unele servicii consulare sunt prestate prin poștă (declaraţii consulare, solicitări de acte, transcrierea actelor de stare civilă, altele). Pentru aceasta persoanele urmează să apeleze prealabil la numărul de telefon +39 0647881022 şi/sau email roma@mfa.gov.md.
--------------------------------------------------------

Ambasada Republicii Moldova în Italia +39 3294421091

Chestionar pentru cetățenii Republicii Moldova aflaţi în dificultate în centru-sudul Republicii Italiene. Atenţie! Aici se înregistrează doar cetăţenii din circumscripţia Ambasadei (regiunile Abruzzo, Basilicata, Calabria, Campania, Lazio, Marche, Molise, Puglia, Sardegna, Sicilia sau Umbria).

https://docs.google.com/forms/d/1IBg0k_oh2hmCZEGmTvQ570jZqjLq0v6pFtjvxYSl1nQ/viewform?edit_requested=true&fbclid=IwAR3ZfaxzNoqrvtga7gAE3Qo3FJddOw-DITAnGo6Gs7OYzuQu9GjMpbgN2xc

Adresa:
Str. Francesco Cherubini 27, 00135 Roma
Tel. Cancelarie: + 39 06 45683747
Tel. Secţia consulară: + 39 06 47881022
E-mail: roma@mfa.md
https://italia.mfa.gov.md
https://www.facebook.com/MoldovainItaly
 ------------------------------------------------------------

Consulatul General din Milano +393206108989

Chestionar pentru cetățenii MD care se află în situații de dificultate în nordul Republicii Italiane. ATENȚIE!!! Aici se înregistrează doar cetățenii din Circumscripția Consulatului General la Milano și a Consulatului la Padova: (regiunile Lombardia, Toscana, Piemonte, Valle dAosta, Liguria, Emilia Romagna, Veneto, Trentino Alto Adige, Friuli Venezia-Giulia).
Cetățenii care se află în alte regiuni decît cele indicate, urmează să se înregistreze la Ambasada Republicii Moldova la Roma.

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdEKGCIp8b6C_k9jf0_FzXxNr8kaKioG_18rZ9SaFHE4lgqFQ/viewform

Adresa:
Via Vincenzo Gioberti, 8
20123, CAP- 20123, Milano, Italia
Tel. Anticameră:
0039 02 36745703
Tel. Secţia consulară:
0039 02 36745703
Fax: 0039 02 36745709
E-mail: milano@mfa.md
https://milano.mfa.gov.md
https://www.facebook.com/milano.mfa.md

 -------------------------------------------------------

Consulatul din Padova +393805905331

Chestionar pentru cetățenii MD care se află în situații de dificultate în nordul Republicii Italiane. ATENȚIE!!! Aici se înregistrează doar cetățenii din Circumscripția Consulatului General la Milano și a Consulatului la Padova: (regiunile Lombardia, Toscana, Piemonte, Valle dAosta, Liguria, Emilia Romagna, Veneto, Trentino Alto Adige, Friuli Venezia-Giulia).

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdEKGCIp8b6C_k9jf0_FzXxNr8kaKioG_18rZ9SaFHE4lgqFQ/viewform?fbclid=IwAR3V0FLUmpMlXCvAlWzyDSIvL2sQvRWXzmsX_OIVoYuJbGn_7x6Q-OTzpD4

Adresa:
via Milazzo 22, 35139, Padova
Tel: +39049 856 0420; +39049 8736241
 Fax: +39 049 723 728
Email: padova@mfa.md
 https://padova.mfa.gov.md
https://www.facebook.com/consulatpadova
 --------------------------------------------------------

Moldovenii pot reveni acasă și cu autocare, nu doar cu avionul. Vezi care este procedura. Cetățenii moldoveni vor fi repatriați și cu curse de transport rutier. Decizia a fost aprobată ieri de către CSE. MAEIE va întocmi listele solicitaților, iar ca și în cazul curselor aeriene, prioritate va fi acordată copiilor, studenților, persoanelor aflate la tratament medical, altor cetățeni aflați în dificultate.
MAEIE va transmite lista cetățenilor care au solicitat să fie repatriați către Agenția Națională Transport Auto, care la rândul său va elabora în conformitate cu listele, propuneri pentru graficul curselor de transport rutier și le va înainta Comisiei pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova spre aprobare.
Informațiile despre costul și condițiile de călătorie vor fi publicate pe pagina web a Agenției Naționale de Transport Auto – anta.gov.md
sursa: https://unimedia.info/ro/news/545b2f7f2d65a972/moldovenii-pot-reveni-acasa-si-cu-autocare-nu-doar-cu-avionul-vezi-care-este-procedura.html

Pentru info:
Consulat Milano Urgenta 351 667 8080
Consulat Padova Urgenta 380 590 5331
Consulat Roma Urgenta 329 442 1091
Centrul de Apel  +373 22 788722

video aici: 
https://www.facebook.com/1127431605/videos/10216092931772544/