DONA IL 5 per MILLE a AssoMoldave

DONA IL 5 per MILLE a AssoMoldave
codice fiscale 97348130580
Un om informat este protejat!

"AssoMoldave"

CV di "AssoMoldave"

CINE SUNTEM?


CHI SIAMO?

http://asomoldave.blogspot.com



PROGETTO: "MOLDAVI IN ITALIA".

PROGETTO: "MOLDAVI IN ITALIA".
Ghid pentru orientarea şi integrarea socială a moldovenilor în Italia. Acest Ghid poate fi descarcat aici:http://issuu.com/tatiananogailic/docs/ghid_2_pentru_migrantii_moldoveni_italia

MOLDOVENI IN ITALIA. III editie.

MOLDOVENI IN ITALIA.  III editie.
Ghid pentru orientarea şi integrarea socială a moldovenilor în Italia. Acest Ghid poate fi descarcat aici:http://issuu.com/tatiananogailic/docs/guida_2014_assomoldave

OSPITI DI LABOR TV

lunedì 24 febbraio 2014

Dragi concetăţeni,
Suntem bucuroşi să vă informăm că OIM Chişinău în cooperare cu OIM Roma începe a cincea etapă a proiectului de Reîntoarcere şi Reintegrare Asistată -AVRR, care se va derula până la sfârşitul lunii iunie 2014. 
Finanţat de Fondul de reîntoarcere al UE, acest proiect prevede revenirea şi reintegrarea asistată a 830 de migranţi vulnerabili care locuiesc în Italia şi care doresc să se întoarcă în ţările lor de origine, inclusiv în Republica Moldova. Proiectul prevede o asistenţă de reintegrare sub formă de bunuri şi servicii în valoare de 1.000 € pentru fiecare caz. La întoarcere cetăţenilor moldoveni li se va cere să confirme Planul Individual de Reintegrare pe care l-au elaborat în Italia, Misiunea OIM. OIM Chişinău va facilita procesul de implementare a planului ales.
 Monitorizarea şi evaluarea vor fi aspectele cheie ale proiectului; prin urmare, vizite de monitorizare în teren vor fi efectuate la şase luni după întoarcere.
 Paşii necesari de a întreprinde pentru a beneficia de asistenţă de reintegrare: contactează OIM Roma;dezvoltă un plan de reintegrare împreună cu consilierul OIM;semnează contractul cu OIM, prin care OIM se angajează să ajute migrantul să implementeze planul de reintegrare, şi migrantul se angajează să contribuie la finalizarea acestui plan;după întoarcerea în RM contactează OIM Chişinău;implementează planul de reintegrare.  Pentru orice informaţii complementar celei de mai sus, vă rugăm să contactaţi OIM Roma, domnul Cédric Dekeyser la: cdekeyser@iom.int sauIOMRome@iom.int. Adresa OIM Roma: Via Nomentana 62, 00161 Roma Tel:  +39.06 44 23 14 28,  +39.06 44 23 14 39Fax: +39.06 44 23 14 34 În cazul în care aveţi nevoie de mai multă informaţie o puteţi solicita de la Ana Ciurac, aciurac@iom.int, sau la numărul de telefon +373 69123904,+373 22 23 29 40, ext. 103.