DONA IL 5 per MILLE a AssoMoldave

DONA IL 5 per MILLE a AssoMoldave
codice fiscale 97348130580
Un om informat este protejat!

"AssoMoldave"

CV di "AssoMoldave"

CINE SUNTEM?


CHI SIAMO?

http://asomoldave.blogspot.com



PROGETTO: "MOLDAVI IN ITALIA".

PROGETTO: "MOLDAVI IN ITALIA".
Ghid pentru orientarea şi integrarea socială a moldovenilor în Italia. Acest Ghid poate fi descarcat aici:http://issuu.com/tatiananogailic/docs/ghid_2_pentru_migrantii_moldoveni_italia

MOLDOVENI IN ITALIA. III editie.

MOLDOVENI IN ITALIA.  III editie.
Ghid pentru orientarea şi integrarea socială a moldovenilor în Italia. Acest Ghid poate fi descarcat aici:http://issuu.com/tatiananogailic/docs/guida_2014_assomoldave

OSPITI DI LABOR TV

venerdì 8 giugno 2012

Stimați reprezentanți ai Diasporei, 
Vă anunțăm că a demarat procesul de înfiinţare a Agenţiei pentru Relaţiile cu Diaspora.
 La 7 iunie curent, Cancelaria de Stat a trimis spre avizare Proiectul de lege pentru completarea articolului 24 din Legea nr. 64-XII din 31 mai 1990 cu privire la Guvern, prin care este propusă înfiinţarea Agenţiei pentru Relaţii cu Diaspora, precum şi Proiectul hotărârii de Guvern prin care este propus Regulamentul  privind organizarea şi funcţionarea Agenţiei pentru Relaţii cu Diaspora.
Întru realizarea funcţiilor de bază Agenţia exercită atribuţii în domenii precum politicile migraţionale, migraţia forţei de muncă, relaţiile cu diaspora, coordonarea activităţilor realizate de diferite ministere pentru susţinerea migranţilor/diasporei moldoveneşti. 
Impactul care se aşteaptă de la crearea Agenţiei este în primul rând unul social care ține de intensificarea legăturilor și apropierea concetățenilor moldoveni, care la moment se află peste hotarele țării, de viața socială, politică, economică, culturală și comunitară din republica Moldova. Este vorba de o implicare mai activă a diasporei în dezvoltarea țării și o activizare a statului Republica Moldova în susținerea cetățenilor săi oriunde s-ar afla ei. Totodată vorbim și despre un impact economic (valorificarea remitenţelor, a economiilor în sensul orientării lor spre investiţii în economia naţională; susţinerea şi motivarea diasporei de a atrage investiţii străine în Republica Moldova), cât şi social-umanitar (organizarea în Republica Moldova a „şcolilor de vară” pentru copiii migranţilor născuţi în străinătate; oferirea mai multor oportunități electorale pentru diasporă; soluţionarea mai eficientă a problemelor legate de copiii rămaşi fără îngrijire părintească şi de bătrânii solitari). De asemenea, se va pune accent pe consolidarea relaţiei dintre migranţi şi autorităţile statului, în sensul oferirii unui caracter temporar, sezonier migrației, pentru a intensifica beneficiile și a motiva revenirea în ţară (cel puţin pentru o parte din migranţi) şi reintegrarea migranţilor - în cazul dat este vorba de promovarea migraţiei circulare. Consolidarea legăturii dintre migranţi şi autorităţile statului ar trebui să contribuie la crearea unui mecanism eficient de protecţie a drepturilor migranţilor peste hotare, asigurarea lor cu beneficii sociale, inclusiv pensii. Acest lucru se poate face pe mai multe căi, inclusiv prin  încheierea Acordurilor bilaterale de securitate socială cu statele-destinații principale pentru migrația din Republica Moldova.
 Potrivit proiectului de Regulament, Agenţia va avea un număr de 32 de unităţi, va fi condusă de un director general şi un colegiu format din nouă membri, a cărui componenţă se aprobă de către Guvern. Pentru a consulta cele două proiecte, accesaţi pagina web a Cancelariei de Stat, la rubrica „Proiecte în discuţie” - http://www.cancelaria.gov.md/lib.php?l=ro&idc=360&nod=1&. Invităm instituțiile de stat, asociațiile diasporale, reprezentanții societății civile, a organizațiilor internaționale și pe toți cei cointeresați să consulte documentele propuse și să contribuie cu sugestii și propuneri.
 Cu mult respect,
 Cancelaria de Stat a Republicii Moldova