DONA IL 5 per MILLE a AssoMoldave

DONA IL 5 per MILLE a AssoMoldave
codice fiscale 97348130580
Un om informat este protejat!

"AssoMoldave"

CV di "AssoMoldave"

CINE SUNTEM?


CHI SIAMO?

http://asomoldave.blogspot.com



PROGETTO: "MOLDAVI IN ITALIA".

PROGETTO: "MOLDAVI IN ITALIA".
Ghid pentru orientarea şi integrarea socială a moldovenilor în Italia. Acest Ghid poate fi descarcat aici:http://issuu.com/tatiananogailic/docs/ghid_2_pentru_migrantii_moldoveni_italia

MOLDOVENI IN ITALIA. III editie.

MOLDOVENI IN ITALIA.  III editie.
Ghid pentru orientarea şi integrarea socială a moldovenilor în Italia. Acest Ghid poate fi descarcat aici:http://issuu.com/tatiananogailic/docs/guida_2014_assomoldave

OSPITI DI LABOR TV

mercoledì 7 marzo 2012

Lucrezi ca menajeră şi câştigi peste o mie de euro? Nu mai poţi lua salariul în numerar.

Noutate absolută pentru sute de mii de menajere, îngrijitoare şi bone care trebuie să-şi ia salariul. Cine câştigă mai mult de o mie de euro pe lună, nu va mai putea fi plătit în numerar.e la 1 februarie au fost aplicate sancţiuni angajatorilor care nu respectă regulamentele. Sindicatele de profil atrag însă atenţia asupra unei chestiuni fundamentale: “Există o problemă, multe lucrătoare nu au cont curent”. Odată încheiată perioada tranzitorie care nu prevedea sancţiuni, a intrat definitiv în vigoare acea normă a decretului “Salva Italia” care, pentru a combate evaziunea fiscală, interzice utilizarea numerarului pentru plăţile care depăşesc pragul de 999,99 euro.
Ce spune noua lege?Chiar şi familiile care au angajate badante sau menajere trebuie să respecte noul regulament, făcând transferuri în conturile bancare şi poştale sau eliberând cecuri pe care trebuie în mod obligatoriu indicat numele beneficiarului şi clauza “netransferabil”.
Care sunt riscurile?Este bine să se acorde atenţie acestui lucru, având în vedere că amenzile pentru contravenienţi încep de la trei mii de euro.
 Elvio Pasca Sursa: http://www.gazetaromaneasca.com
 ---------------------------------------------------------