DONA IL 5 per MILLE a AssoMoldave

DONA IL 5 per MILLE a AssoMoldave
codice fiscale 97348130580
Un om informat este protejat!

"AssoMoldave"

CV di "AssoMoldave"

CINE SUNTEM?


CHI SIAMO?

http://asomoldave.blogspot.com



PROGETTO: "MOLDAVI IN ITALIA".

PROGETTO: "MOLDAVI IN ITALIA".
Ghid pentru orientarea şi integrarea socială a moldovenilor în Italia. Acest Ghid poate fi descarcat aici:http://issuu.com/tatiananogailic/docs/ghid_2_pentru_migrantii_moldoveni_italia

MOLDOVENI IN ITALIA. III editie.

MOLDOVENI IN ITALIA.  III editie.
Ghid pentru orientarea şi integrarea socială a moldovenilor în Italia. Acest Ghid poate fi descarcat aici:http://issuu.com/tatiananogailic/docs/guida_2014_assomoldave

OSPITI DI LABOR TV

mercoledì 8 febbraio 2012


Badante/ De la o mie de euro în sus, salariile nu le vor mai putea fi plătite în numerar.
Odată încheiată perioada tranzitorie care nu prevedea sancţiuni, intră definitiv în vigoare acea normă a decretului “Salva Italia” care, pentru a combate evaziunea fiscală, interzice utilizarea numerarului pentru plăţile care depăşesc pragul de 999,99 euro.
Ce zice noua lege?Chiar şi familiile care beneficiază de ajutorul lucrătorilor domestici trebuie să respecte noul regulament, făcând transferuri în conturile bancare şi poştalesau eliberând cecuri pe care trebuie în mod obligatoriu indicat numele beneficiarului şi clauza “netransferabil”. Este bine să se acorde atenţie acestui lucru, având în vedere că amenzile pentru contravenienţi încep de la trei mii de euro.
Cine va fi afectat?
“Noutatea priveşte în special lucrătorii cu salarii mai mari, cum sunt îngrijitoarele full-time care au o formare profesională adecvată, şi a fost deja testată pe retribuţiile din decembrie, care depăşeau deseori acel prag deoarece cuprindeau şi al treisprezecelea salariu”, spune pentru stranieriinitalia.it Teresa Benvenuto, secretar naţional al Assindatcolf.
Multe “badante” nu au cont curent
“Mulţi angajatori – explică Benvenuto – ne-au semnalat dificultăţi cu lucrătorii care nu sunt titulari de conturi curente în care să se facă plăţile şi că aceştia nu vor să fie plătiţi cu un cec. Spun de fapt că băncile sunt reticente în a schimba cecuri celor care nu le sunt clienţi”.
Potrivit Raffaellei Maioni, responsabil naţional al Acli Colf, ar trebui sensibilizate instituţiile de credit. “Şi în lumina acestei noutăţi, ar putea activa conturi cu zero cheltuieli dedicate lucrătorilor domestici. Din moment ce în majoritate sunt străini, la ofertă ar putea adăuga un serviciu pentru trimiterea de bani în ţările de origine”, sugerează.
Trasabilitatea plăţilor va reuşi să combată răspândirea muncii subterane şi a plăţilor “în afara fluturaşului de salariu”? Maioni este sceptică: “Dacă acesta este obiectivul, mai bine să se aibă în vedere intervenţii mai semnificative, începând de la reducerea costului forţei de muncă”.
Elvio Pasca