DONA IL 5 per MILLE a AssoMoldave

DONA IL 5 per MILLE a AssoMoldave
codice fiscale 97348130580
Un om informat este protejat!

"AssoMoldave"

CV di "AssoMoldave"

CINE SUNTEM?


CHI SIAMO?

http://asomoldave.blogspot.com



PROGETTO: "MOLDAVI IN ITALIA".

PROGETTO: "MOLDAVI IN ITALIA".
Ghid pentru orientarea şi integrarea socială a moldovenilor în Italia. Acest Ghid poate fi descarcat aici:http://issuu.com/tatiananogailic/docs/ghid_2_pentru_migrantii_moldoveni_italia

MOLDOVENI IN ITALIA. III editie.

MOLDOVENI IN ITALIA.  III editie.
Ghid pentru orientarea şi integrarea socială a moldovenilor în Italia. Acest Ghid poate fi descarcat aici:http://issuu.com/tatiananogailic/docs/guida_2014_assomoldave

OSPITI DI LABOR TV

sabato 30 aprile 2011

Consiliul de administrare al Programului  PARE 1+1 a aprobat 20 de proiecte investiţionale.

 Consiliul de administrare al Programului de atragere a remitenţelor în economie PARE 1+1, prezidat de viceprim-ministrul Valeriu Lazăr, ministru al Economiei, a aprobat astăzi 20 de proiecte investiţionale pentru diverse regiuni ale Republicii Moldova.
 Pentru cofinanţarea afacerilor au fost alocate peste 6 mln de lei, fiind dublate investiţiile efectuate de întreprinderile fondate de muncitorii emigranţi sau rudele lor, care au decis să investească banii primiţi de peste hotare, informează MOLDPRES.
 Potrivit Serviciului relaţii publice şi protocol al Ministerului Economiei, vicepremierul Valeriu Lazăr a remarcat că există o cerere importantă din partea concetăţenilor emigranţi, mai mult de jumătate din beneficiarii de cursuri specializate, oferite în cadrul Programului nominalizat de către Organizaţia pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici şi Mijlocii / ODIMM/, fiind depuse deja dosare pentru a obţine finanţare.
 Consiliul de administrare al PARE 1+1 a evaluat rezultatele proiectului pilot, lansat în anul 2010, şi a decis să finanţeze în continuare Programul, în limita resurselor bugetare disponibile, după principiul "primul venit, primul servit". Totodată, urmează a fi identificate mijloace suplimentare pentru capitalizarea bugetului PARE 1+1.
 "Vom sprijini în continuare iniţiativa privată şi întoarcerea cetăţenilor noştri aflaţi la muncă peste hotare. Va fi acordată prioritate afacerilor desfăşurate în zonele rurale, care creează noi locuri de muncă, în domenii ce pot contribui la sporirea exporturilor, înlocuirea produselor din import sau în sfera serviciilor", a declarat Valeriu Lazăr. În context, ministrul Economiei a cerut ODIMM flexibilitate şi transparenţă maximă în examinarea şi aprobarea dosarelor de finanţare.
 În cadrul Programului pilot PARE 1+1 au fost finanţate nouă afaceri din fonduri oferite de Organizaţia Internaţională pentru Migraţie. În prezent sînt depuse în total 57 de dosare.
 Programul PARE 1+1 a fost lansat în anul 2010 şi îşi propune să atragă în economie remitenţele provenite de la muncitorii moldoveni aflaţi peste hotare, prin oferirea suportului informaţional-consultativ şi administrativ, pentru a fi lansate afaceri, precum şi prin cofinanţarea investiţiilor efectuate din aceste surse, notează MOLDPRES, citînd Serviciul relaţii publice şi protocol al Ministerului Economiei.
Sursa: Hotnews