DONA IL 5 per MILLE a AssoMoldave

DONA IL 5 per MILLE a AssoMoldave
codice fiscale 97348130580
Un om informat este protejat!

"AssoMoldave"

CV di "AssoMoldave"

CINE SUNTEM?


CHI SIAMO?

http://asomoldave.blogspot.com



PROGETTO: "MOLDAVI IN ITALIA".

PROGETTO: "MOLDAVI IN ITALIA".
Ghid pentru orientarea şi integrarea socială a moldovenilor în Italia. Acest Ghid poate fi descarcat aici:http://issuu.com/tatiananogailic/docs/ghid_2_pentru_migrantii_moldoveni_italia

MOLDOVENI IN ITALIA. III editie.

MOLDOVENI IN ITALIA.  III editie.
Ghid pentru orientarea şi integrarea socială a moldovenilor în Italia. Acest Ghid poate fi descarcat aici:http://issuu.com/tatiananogailic/docs/guida_2014_assomoldave

OSPITI DI LABOR TV

martedì 15 febbraio 2011

Revenirea temporară a reprezentanţilor Diasporei ştiinţifice: Apel pentru propuneri – 2010-2011 E-mail
Apel pentru propuneri – 2010-2011
Revenirea temporară a reprezentanţilor
Diasporei ştiinţifice din Moldova.

Migraţia gestionată în mod uman şi ordonat, este benefică atât pentru migranţi cât şi pentru societate
Organizaţia Internaţională pentru Migraţie, misiunea în Republica Moldova (OIM), în parteneriat cu Academia de Ştiinţe a Moldovei (AŞM)  anunţă un concurs de susţinere a 30 cercetători - membri ai Diasporei ştiinţifice din Moldova care doresc să revină în Moldova pentru o vizită de scurtă durată de 7-11 zile cu scopul de a realiza activităţi de cercetare şi de a împărtăşi experienţa la una din universităţile academice sau instituţiile de cercetare-dezvoltare din  Moldova.
Concursul este deschis pentru cercetătorii originari din Moldova care în prezent activează în una din universităţile sau instituţiile de cercetare-dezvoltare de peste hotare  în orice domeniu al ştiinţelor fundamentale sau aplicative şi care au experienţă de muncă în cercetare în cadrul acestor instituţii nu mai puţin de 3 ani.
Obiectivul proiectului: Extinderea capacităţii Moldovei de a spori impactul migraţiei circulare asupra dezvoltării  sectorului cercetare-dezvoltare prin revenirea temporară a reprezentanţilor Diasporei Ştiinţifice.  
Vizita de scurtă durată urmează a fi planificată în perioada octombrie 2010 – decembrie 2011.  OIM va aloca beneficiarilor suport financiar pentru acoperirea cheltuielilor de transport şi diurnă. 
Propunerile urmează a fi depuse cu cel puţin patru săptămâni înainte de data planificată pentru deplasare. Forma pentru aplicare la concursul dat este plasata pe: www.asm.md; www.international.asm.md; www.iom.md; www.migratie.md.
Acest concurs este anunţat în cadrul iniţiativei cu genericul: „Fenomenul exodului de creiere: un mod de abordare în vederea consolidării Republicii Moldova ca platformă de cercetare şi dezvoltare” finanţată de Uniunea Europeană şi implementată de OIM în cadrul proiectului: „Susţinerea implementării componentei de migraţie şi dezvoltare a Parteneriatului pentru Mobilitate UE-Moldova”.
Pentru întrebări referitoare la procesul de depunere a propunerii sau informaţii adiţionale referitoare la acest program, vă rugăm să contactaţi următoarele persoane: 
Dr. Lidia Romanciuc
Director, Centrul Proiecte Internaţionale a ASM
Tel./fax: (+373 22) 270774
E-mail: intprojects@asm.mdAceastă adresă e-mail este protejată împotriva spamului, JavaScript trebuie activat pentru a putea vizualiza pagina. ;  
Vitalie Varzari
Specialist principal, Direcţia Integrare Europeană şi Cooperare Internaţională a ASM 
Tel./fax: (+373 22) 212547
E-mail: varzari.vitalie@asm.mdAceastă adresă e-mail este protejată împotriva spamului, JavaScript trebuie activat pentru a putea vizualiza pagina. ;
Ludmila Vasilov
Asistent migraţie şi dezvoltare a OIM
Tel: (+373 22) 232940 (ext.140)
Fax: (+373 22) 232862
E-mail: lvasilov@iom.int