DONA IL 5 per MILLE a AssoMoldave

DONA IL 5 per MILLE a AssoMoldave
codice fiscale 97348130580
Un om informat este protejat!

"AssoMoldave"

CV di "AssoMoldave"

CINE SUNTEM?


CHI SIAMO?

http://asomoldave.blogspot.com



PROGETTO: "MOLDAVI IN ITALIA".

PROGETTO: "MOLDAVI IN ITALIA".
Ghid pentru orientarea şi integrarea socială a moldovenilor în Italia. Acest Ghid poate fi descarcat aici:http://issuu.com/tatiananogailic/docs/ghid_2_pentru_migrantii_moldoveni_italia

MOLDOVENI IN ITALIA. III editie.

MOLDOVENI IN ITALIA.  III editie.
Ghid pentru orientarea şi integrarea socială a moldovenilor în Italia. Acest Ghid poate fi descarcat aici:http://issuu.com/tatiananogailic/docs/guida_2014_assomoldave

OSPITI DI LABOR TV

venerdì 26 febbraio 2010

Moldovenii care stau aproape de granita pot intra in Romania fara pasaport.
Intra in vigoare acordul pentru micul trafic la frontiera.

Cetatenii moldoveni care locuiesc la mai putin de 50 de km de granita pot intra de vineri fara pasaport in Romania, prin acordul dintre Romania si Republica Moldova care intra in vigoare in 26 februarie.
Potrivit Ministerului de Externe de la Chisinau, de prevederile acordului vor putea beneficia aproximativ 1,25 milioane de cetateni ai Republicii Moldova, cu domiciliul in 361 localitati de frontiera.
Ei au in schimb nevoie de un permis de mic trafic. Acesta va fi eliberat cetatenilor din Republica Moldova, care au domiciliul de cel putin un an intr-o localitate aflata la cel mult 50 de kilometri de frontiera, in termen de maxim 60 de zile de la depunerea cererii, transmite Radio Romania.
Cererile se pot depune, deocamdata, la Consulatul Romaniei de la Chisinau, urmand ca in scurt timp, acestea sa poata fi preluate si de consulatele din Balti si Cahul.
De asemenea, cetatenii moldoveni se vor putea adresa Consulatului Republicii Moldova de la Iasi, ce va fi deschis pana cel tirziu pe 2 aprilie, potrivit ministrului moldovean de externe, Iurie Leanca.
Pana la aderarea Romaniei la Spatiul Schengen permisele de mic trafic vor fi acordate gratuit, iar ulterior pretul acestora va fi stabilit cu acordul Comisiei Europene.
Valabilitatea permiselor este cuprinsa intre 2 si 5 ani.
Potrivit oficialilor Ambasadei Romane de la Chisinau, pina miercuri nu a fost depusa nici o cerere pentru permisul de mic trafic.
Premierul Emil Boc si primul-ministru moldovean Vlad Filat au semnat, in luna decembrie 2009, un acord care permite cetatenilor Romaniei si celor ai Republicii Moldova care domiciliaza in localitati situate in proximitatea frontierei dintre cele doua tari, la 30-50 kilometri distanta de linia de frontiera, sa circule in zona similara a statului vecin fara viza, doar cu un permis valabil pe 2-5 ani.
Sursa: hotnews.