DONA IL 5 per MILLE a AssoMoldave

DONA IL 5 per MILLE a AssoMoldave
codice fiscale 97348130580
Un om informat este protejat!

"AssoMoldave"

CV di "AssoMoldave"

CINE SUNTEM?


CHI SIAMO?

http://asomoldave.blogspot.com



PROGETTO: "MOLDAVI IN ITALIA".

PROGETTO: "MOLDAVI IN ITALIA".
Ghid pentru orientarea şi integrarea socială a moldovenilor în Italia. Acest Ghid poate fi descarcat aici:http://issuu.com/tatiananogailic/docs/ghid_2_pentru_migrantii_moldoveni_italia

MOLDOVENI IN ITALIA. III editie.

MOLDOVENI IN ITALIA.  III editie.
Ghid pentru orientarea şi integrarea socială a moldovenilor în Italia. Acest Ghid poate fi descarcat aici:http://issuu.com/tatiananogailic/docs/guida_2014_assomoldave

OSPITI DI LABOR TV

martedì 7 ottobre 2008


Esperienzà de voluntariat la Moldova

De la simplu voluntar… spre fotoliul lui Marian Lupu!
Dorina Palade este originară din satul Sărăteni, raionul Teleneşti, are 17 ani si este implicată în acţiuni de voluntariat mai bine de 6 ani.

Ce înseamnă pentru tine să fii voluntar?

Cand spui «voluntar» nici nu iti dai seama la cît de multe lucruri te referi. Este foarte greu sa gasesti o definitie completa pentru acest cuvant. A fi voluntar inseamna in primul rand a vrea, a te implica, a-ti dori! Desi aparent cuvantul «voluntariat» ne duce cu gandul la o munca neplatita, in adancime activitatea de voluntar iti aduce satisfactii de neegalat si iti deschide noi orizonturi, oferindu-ti posibilitatea de a alege noi optiuni.
Eu, spre exemplu, din clipa în care am experimentat si am inceput sa inteleg ce inseamna cu adevarat sa fii voluntar, viata mea de adolescent a luat o intorsatura extrem de frumoasa. Voluntariatul m-a facut sa mă descopăr pe mine însămi, sa mă cunosc mai bine, sa scap de anumite temeri, sa invat sa-i accept pe cei din jurul meu asa cum sunt ei, cu calitatile si defectele lor…adica sa fiu mai tolerantă, sa-i inteleg si sa-i ajut!
Ce crezi că îi motivează pe oameni să devină voluntari?
Ceea ce îi motivează pe voluntari este dorinta de a simti ca vin in ajutor societatii in care traiesc si faptul ca stiu ca este nevoie de ei. De cele mai multe ori fetele sunt cele fac voluntariat. Poate că au un simt religios mai dezvoltat si sunt mai constiincioase in aceasta privinta. Un alt lucru ar fi că această muncă este făcută din plăcere, chiar dacă nu este remunerată.

Pe siteul de mai jos este prelungirea esperientei de voluntar a domnisoarei DOINA PALADE.

http://www.voluntariat.ro/ce_este_voluntariatul.htm#a