DONA IL 5 per MILLE a AssoMoldave

DONA IL 5 per MILLE a AssoMoldave
codice fiscale 97348130580
Un om informat este protejat!

"AssoMoldave"

CV di "AssoMoldave"

CINE SUNTEM?


CHI SIAMO?

http://asomoldave.blogspot.comPROGETTO: "MOLDAVI IN ITALIA".

PROGETTO: "MOLDAVI IN ITALIA".
Ghid pentru orientarea şi integrarea socială a moldovenilor în Italia. Acest Ghid poate fi descarcat aici:http://issuu.com/tatiananogailic/docs/ghid_2_pentru_migrantii_moldoveni_italia

MOLDOVENI IN ITALIA. III editie.

MOLDOVENI IN ITALIA.  III editie.
Ghid pentru orientarea şi integrarea socială a moldovenilor în Italia. Acest Ghid poate fi descarcat aici:http://issuu.com/tatiananogailic/docs/guida_2014_assomoldave

OSPITI DI LABOR TV

lunedì 13 ottobre 2014

20 de moldoveni cu pasaport biometric nu au putut intra in Italia

20 de moldoveni cu pașaport biometric au rămas blocați pe Aeroportul Fiumicino (Roma).


Pe parcursul ultimelor 2 săptămîni în jur la 20 de cetățeni ai Republicii Moldova nu au putut intra pe teritoriul Italiei fiind blocați pe Aeroportul Fiumicino (Roma). 
Motivul refuzului de intrare pe teritoriul Italiei a fost lipsa biletului de întoarcere în Republica Moldova. Despre aceasta a comunicat pentru portalul VIZA.md Tatiana Nogailîc, Președintele Asociației „Assomoldаve” din or. Roma, care a fost contactată pentru ajutor de nenumărate ori, de către cetățenii vizați. Spre regret, 19 persoane au fost nevoite să revină în Republica Moldova. Ar fi binevenit ca obligativitatea de a deține biletul tur-retur să fie revizuită, dat fiind faptul că nu toate persoanele revin pe calea aerului în Moldova. Unii din ei au de gînd să revină acasă pe cale terestră, cu autobusul sau cu automobilul rudelor, a declarat Tatiana Nogailîc.
  La rîndul său, portalul Viza.md reamintește că în cazul în care una din condiţiile de călătorie fără vize în UE nu este respectată şi intrarea pe teritoriul unui stat membru este refuzată, moldovenii vor primi o decizie în formă scrisă pe un formular tip, care va conţine motivele exacte pentru care a fost refuzată intrarea.
 Decizia va fi înmînată resortisantului contra semnătură. Persoanele cărora li s-a interzis intrarea au dreptul să formuleze o cale de atac, care se va face în concordanţă cu normele naţionale ale statului membru vizat. Persoanei i se va înmîna o informaţie detaliată privind termenii, instituţia competentă unde urmează a fi exercitată calea de atac (plîngere).
Exercitarea căii de atac nu va atrage după sine suspendarea deciziei de interdicţie a intrării (VIDEO).
 Informații suplimentare privind condițiile de călătorie fără vize pot fi vizualizate AICI. Regimul de trecere a frontierelor de către persoane (Codul Frontierelor Schengen) puteţi găsi în Regulamentul Consiliului 562/2006.

Sursa: Viza.md
http://viza.md/node/23961 
 -------------------------
https://www.youtube.com/watch?v=F4OLX-kL3so