DONA IL 5 per MILLE a AssoMoldave

DONA IL 5 per MILLE a AssoMoldave
codice fiscale 97348130580
Un om informat este protejat!

"AssoMoldave"

CV di "AssoMoldave"

CINE SUNTEM?


CHI SIAMO?

http://asomoldave.blogspot.com



PROGETTO: "MOLDAVI IN ITALIA".

PROGETTO: "MOLDAVI IN ITALIA".
Ghid pentru orientarea şi integrarea socială a moldovenilor în Italia. Acest Ghid poate fi descarcat aici:http://issuu.com/tatiananogailic/docs/ghid_2_pentru_migrantii_moldoveni_italia

MOLDOVENI IN ITALIA. III editie.

MOLDOVENI IN ITALIA.  III editie.
Ghid pentru orientarea şi integrarea socială a moldovenilor în Italia. Acest Ghid poate fi descarcat aici:http://issuu.com/tatiananogailic/docs/guida_2014_assomoldave

OSPITI DI LABOR TV

martedì 28 ottobre 2014

ATENTIE MOLDOVENI CU PASAPOARTE BIOMETRICE.

În 6 luni de zile, de cînd Republica Moldova beneficiază de regim liberalizat de vize, la 164 de cetăţeni ai Republicii Moldova nu le-a fost autorizată intrarea în UE, dintre care 120 pe motiv că nu au îndeplinit condiţiile de intrare în comunitate, iar 44 au avut interdicţie pentru încălcările anterioare ale legislației. 297 178 de cetățeni moldoveni, deținători de pașapoarte biometrice, au traversat punctele de trecere situate la frontiera cu Uniunea Europeană și Aeroportul Internațional Chișinău, transmite NOI.md cu referire la Serviciul de frontieră. Cei mai mulți moldoveni au ales să meargă în Uniunea Europeană prin punctul de trecere Leușeni.
Aici, polițiștii de frontieră au înregistrat un număr de 75 793 cetățeni moldoveni care s-au legitimat în baza pașapoartelor biometrice. Un alt punct de trecere solicitat a fost Cahul, fiind autorizată ieșirea din țară a 66 519 de moldoveni, iar alți 42 692 de moldoveni cu pașapoarte biometrice au fost consemnați în punctul de trecere Chișinău-Aeroport. 
Portalul VIZA.md reamintește că în cazul în care una din condiţiile de călătorie fără vize în UE ( CITITI ATENT AICI CONDITIILE : http://www.viza.md/node/22827 ) nu este îndeplinită şi intrarea pe teritoriul unui stat membru este refuzată, moldovenii vor primi o decizie în formă scrisă pe un formular tip, care va conţine motivele exacte pentru care a fost refuzată intrarea.
Decizia va fi înmînată resortisantului contra semnătură.  Persoanele cărora li s-a interzis intrarea au dreptul să formuleze o cale de atac, care se va face în concordanţă cu normele naţionale ale statului membru vizat. Persoanei i se va înmîna o informaţie detaliată privind termenii, instituţia competentă unde urmează a fi exercitată calea de atac (plîngere). 
Exercitarea căii de atac nu va atrage după sine suspendarea deciziei de interdicţie a intrării. După cum a declarat şeful Secției Consulare a Ambasadei Ungariei la Chișinău, Gyula Levente Sass: „Conform Regulamentului 562 din 2006 art.13, în cazul unui refuz de intrare la frontiera UE persoanele au dreptul la o plîngere care va fi examinată conform legislației naționale a fiecărui stat UE.
Totul depinde de legislația națională. Sînt țări în care permisul la o astfel de plîngere, la un astfel de apel este puțin mai larg, oferind un spectru mai larg la aceste plîngeri.
Această legislație este destul de sofisticată”. Informații suplimentare privind condițiile de călătorie fără vize pot fi vizualizate AICI.http://www.viza.md/node/22827 .  
Regimul de trecere  a frontierelor de către persoane (Codul Frontierelor Schengen) puteţi găsi în Regulamentul Consiliului 562/2006. http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=OJ:L:2006:105:0001); http://viza.md/node/24033