DONA IL 5 per MILLE a AssoMoldave

DONA IL 5 per MILLE a AssoMoldave
codice fiscale 97348130580
Un om informat este protejat!

"AssoMoldave"

CV di "AssoMoldave"

CINE SUNTEM?


CHI SIAMO?

http://asomoldave.blogspot.com



PROGETTO: "MOLDAVI IN ITALIA".

PROGETTO: "MOLDAVI IN ITALIA".
Ghid pentru orientarea şi integrarea socială a moldovenilor în Italia. Acest Ghid poate fi descarcat aici:http://issuu.com/tatiananogailic/docs/ghid_2_pentru_migrantii_moldoveni_italia

MOLDOVENI IN ITALIA. III editie.

MOLDOVENI IN ITALIA.  III editie.
Ghid pentru orientarea şi integrarea socială a moldovenilor în Italia. Acest Ghid poate fi descarcat aici:http://issuu.com/tatiananogailic/docs/guida_2014_assomoldave

OSPITI DI LABOR TV

lunedì 3 marzo 2014

Noul regulament al Ministerului de Interne, în vigoare de pe 11 februarie, specifică faptul că străinul care nu reușește să treacă testul de italiană necesar pentru permisul de ședere CE de lungă durată trebuie să aștepte 90 de zile până a se putea înscrie la un altul.
Ministerul de Interne a subliniat că în 2013 s-a constatat o creștere semnificativă a cererilor de participare la examenul de italiană, de cele mai multe ori printre cei înscriși aflându-se persoane care nu aveau cu adevărat dreptul. În plus, 30% dintre persoanele care se înscriau, ori nu se prezentau ori nu obțineau punctajul de trecere, fapt pentru care cereau reefectuarea evaluării într-un timp foarte scurt. Acest lucru a dus la cheltuieli mai mari ale Statului care a trebuit să organizeze mai multe sesiuni de evaluare.
Noile proceduri introduc regula celor 90 de zile de așteptare între un test și celălalt, excepție făcând justificarea absenței prin certificat medical, care trebuie trimis comisiei înainte de data și ora stabilită pentru susținerea examenului.
În cazul în care scutirea medicală nu va ajunge în timp util la Prefectura de competență, absența va putea fi considerată nejustificată.
Rămâne încă valabilă posibilitatea de a cere comisiei schimbarea zilei pentru susținerea evaluării limbii italiene din motive întemeiate și dovedite.
O altă noutate a regulamentului recent adoptat constă în obligativitatea completării căsuței „adresă de email” în cadrul modulului de rezervare on line, întrucât s-a considerat important să existe un instrument de comunicare între organizatori și străinii înscriși la sesiunile de evaluare.
Anca Manolea