DONA IL 5 per MILLE a AssoMoldave

DONA IL 5 per MILLE a AssoMoldave
codice fiscale 97348130580
Un om informat este protejat!

"AssoMoldave"

CV di "AssoMoldave"

CINE SUNTEM?


CHI SIAMO?

http://asomoldave.blogspot.com



PROGETTO: "MOLDAVI IN ITALIA".

PROGETTO: "MOLDAVI IN ITALIA".
Ghid pentru orientarea şi integrarea socială a moldovenilor în Italia. Acest Ghid poate fi descarcat aici:http://issuu.com/tatiananogailic/docs/ghid_2_pentru_migrantii_moldoveni_italia

MOLDOVENI IN ITALIA. III editie.

MOLDOVENI IN ITALIA.  III editie.
Ghid pentru orientarea şi integrarea socială a moldovenilor în Italia. Acest Ghid poate fi descarcat aici:http://issuu.com/tatiananogailic/docs/guida_2014_assomoldave

OSPITI DI LABOR TV

domenica 16 settembre 2012

 Cetăţenii moldoveni vor putea aplicasemnătura digitală cu telefonul mobil.
 
Cetăţenii moldoveni vor putea semna de la distanţă acte, rapoarte,declaraţii către instituţii sau cereri on-line, precum şi vor putea accesaservicii electronice publice şi private. Acest lucru va fi posibil datorităserviciului "Semnătura mobilă", lansat, astăzi, de GuvernulRepublicii Moldova, cu sprijinul Centrului de Guvernare Electronică şi aCentrului de Telecomunicaţii Speciale.
Stela Mocan, directorul Centrului de Guvernare Electronică, a precizat, lalansare, că semnătura mobilă va putea fi folosită în orice timp şi la oricedistanţă, de pe telefonul mobil, pentru obţinerea, de exemplu, a unui act destare civilă, act oficial sau a indemnizaţiilor. Acest serviciu nu este unulobligatoriu, ci o alternativă la probarea identităţii cetăţenilor, aşa cumserviciile publice electronice sînt o alternativă pentru serviciile publiceclasice, la ghişeu, a concretizat Mocan.
Prim-ministrul Vlad Filat, prezent la eveniment, a accentuat că Guvernul afăcut încă un pas pentru a fi mai aproape de cetăţeni şi pentru a le simplificaviaţa. Autorităţile trebuie să se racordeze noilor rigori, să fie pregătite săfacă faţă cererilor de documente electronice, iar astfel, ne debarasăm decorupţie, cîştigăm timp şi devenim eficienţi, a spus Premierul.
Pentru obţinerea semnăturii mobile, cetăţenii se vor deplasa lareprezentanţele operatorilor de telefonie mobilă. Abonaţii vor completa ocerere şi vor primi o cartelă SIM specială ce include semnătura mobilă şi unPIN cod unic, precum şi vor putea alege un plan tarifar şi un tip de abonament.Semnătura mobilă va oferi posesorilor un grad sporit de securitate aoperaţiunilor executate, integritatea datelor, rapiditatea procesării şiconfidenţialitate.
Pînă la sfîrşitul anului 2012, semnătura mobilă va fi oferită gratuit decătre operatorii de telefonie mobilă. Pe viitor, preţul serviciului va fi unulaccesibil pentru cetăţeni.