DONA IL 5 per MILLE a AssoMoldave

DONA IL 5 per MILLE a AssoMoldave
codice fiscale 97348130580
Un om informat este protejat!

"AssoMoldave"

CV di "AssoMoldave"

CINE SUNTEM?


CHI SIAMO?

http://asomoldave.blogspot.com



PROGETTO: "MOLDAVI IN ITALIA".

PROGETTO: "MOLDAVI IN ITALIA".
Ghid pentru orientarea şi integrarea socială a moldovenilor în Italia. Acest Ghid poate fi descarcat aici:http://issuu.com/tatiananogailic/docs/ghid_2_pentru_migrantii_moldoveni_italia

MOLDOVENI IN ITALIA. III editie.

MOLDOVENI IN ITALIA.  III editie.
Ghid pentru orientarea şi integrarea socială a moldovenilor în Italia. Acest Ghid poate fi descarcat aici:http://issuu.com/tatiananogailic/docs/guida_2014_assomoldave

OSPITI DI LABOR TV

sabato 12 maggio 2012

Cetăţenii moldoveni aflaţi pe teritoriul Italiei 
vor primi asistenţă juridică necesară.

Cetăţenii moldoveni aflaţi pe teritoriul Italiei şi întreprinderile italiene ce activează în Republica Moldova vor putea beneficia de consultanţă şi asistenţă juridică legală necesară atît în procese civile, cît şi în cele penale. Acest fapt va fi posibil datorită semnării, astăzi, la Chişinău, a unui Acord de colaborare între Uniunea Avocaţilor din Moldova (UAM) şi Consiglio Nazionale Forense (CNF) /Consiliul Naţional al Avocaţilor/ din Italia.

Carlo Vermiglio, vicepreşedinte al CNF din Italia, a specificat, azi, la o conferinţă de presă, că datorită Acordului, cetăţenii moldoveni care muncesc în Italia şi, respectiv, companiile italiene din Moldova vor avea parte de asistenţă legală necesară în litigiile de judecată.

Stefano De Leo, Ambasadorul Republicii Italiene în R. Moldova, prezent la eveniment, a remarcat că semnarea Acordului în cauză demonstrează creşterea atenţiei asupra R. Moldova din partea unor state europene importante, inclusiv la nivel social şi profesional. Totodată, acest lucru denotă importanţa procesului de reforme lansat de Guvernul de la Chişinău într-un domeniu strategic - cel al dreptului, proces ce are drept obiectiv integrarea R. Moldova în UE, a adăugat oficialul italian.

Solicitat de MOLDPRES, Gheorghe Amihalachioaie, preşedinte al UAM, a specificat că există numeroase precedente de adresare a cetăţenilor moldoveni aflaţi în Italia în instanţele de avocatură, în special, în dosare civile pe marginea cauzelor de divorţ, împărţire a averii etc. În aceste cazuri, instanţele de judecată din Moldova sînt obligate să aplice legislaţia italiană, fapt ce implică dificultăţi din cauza cunoaşterii imperfecte a acesteia de către avocaţii moldoveni. Astfel, schimbul de experienţă şi de informaţii dintre avocaţii moldoveni şi italieni va asigura mai multe garanţii şi drepturi în plus clienţilor în aplicarea legislaţiei din Italia, consideră avocatul.

Asistenţa juridică este acordată cu plată. Potrivit legislaţiei R. Moldova, de asistenţă juridică gratuită din partea statului, în dosare penale, beneficiază doar persoanele defavorizate. De la 1 ianuarie 2012, consultaţii juridice gratuite sînt acordate acestor persoane şi în cazul proceselor civile. Acelaşi lucru este în vigoare şi în Italia, unde persoanele sărace se pot adresa pentru asistenţă juridică la Patronatul Gratuit, au precizat reprezentanţii instituţiilor de avocatură din cele două state.
 http://news.point.md/obschestvo/oficialii-au-semnat-asistena-juridica-pentru-moldovenii-aflai-in-italia