DONA IL 5 per MILLE a AssoMoldave

DONA IL 5 per MILLE a AssoMoldave
codice fiscale 97348130580
Un om informat este protejat!

"AssoMoldave"

CV di "AssoMoldave"

CINE SUNTEM?


CHI SIAMO?

http://asomoldave.blogspot.com



PROGETTO: "MOLDAVI IN ITALIA".

PROGETTO: "MOLDAVI IN ITALIA".
Ghid pentru orientarea şi integrarea socială a moldovenilor în Italia. Acest Ghid poate fi descarcat aici:http://issuu.com/tatiananogailic/docs/ghid_2_pentru_migrantii_moldoveni_italia

MOLDOVENI IN ITALIA. III editie.

MOLDOVENI IN ITALIA.  III editie.
Ghid pentru orientarea şi integrarea socială a moldovenilor în Italia. Acest Ghid poate fi descarcat aici:http://issuu.com/tatiananogailic/docs/guida_2014_assomoldave

OSPITI DI LABOR TV

lunedì 20 febbraio 2012

Care sunt condiţiile pentru obţinerea ajutorului social pentru mame şi familii numeroase?

Au fost publicate valorile noilor indemnizaţii sociale destinate mamelor cu reşedinţă în Italia, care abia au născut, precum şi familiilor cu cel puţin trei copii. Valorile, modificate în 2012, ţin cont de scumpirea costului vieţii şi vor fi calculate în funcţie de ISE- Indicatorul Situaţiei Economice al fiecărei familii.
Ajutoarele sociale destinate mamelor care abia au născut şi familiilor numeroase sunt acordate de Primării. Pot avea acces la alocaţiile sociale doar familiile care se confruntă cu dificultăţi economice.
Pentru a solicita ajutorul social, cei interesaţi trebuie să prezinte la ghişeul primăriei de reşedinţă formularul ISE, care poate fi completat în prealabil, gratuti, de către Patronate.
Pe anul 2012, ajutorul social de maternitate a fost stabilit la 324,79 euro pe lună, timp de 5 luni. Îl pot solicita mamele care nu lucrează, atât italience cât comunitare.
Condiţia este ca ISE să fie inferior valorii de 33.857,51 euro, pentru o familie cu trei membri, valorile pentru familiile de patru sau mai mulă membri fiind calculate proporţional. Mamele pot înainta cererea la ghişeele din Primăriile unde îşi au reşedinţa, nu mai târziu de şase luni după ce au născut.
Ajutorul social pentru familiile numeroase este de 135,43 euro pe lună, timp de 13 luni. Pot beneficia de această sumă familiile care au cel puţin trei fiii minori, iar ISE este inferior sumei de 24.377,39 de euro. Cererea se face până la data de 31 ianuarie a anului succesiv celui pentru care se solicită alocaţia.
E.P. Stranieri in Italia