DONA IL 5 per MILLE a AssoMoldave

DONA IL 5 per MILLE a AssoMoldave
codice fiscale 97348130580
Un om informat este protejat!

"AssoMoldave"

CV di "AssoMoldave"

CINE SUNTEM?


CHI SIAMO?

http://asomoldave.blogspot.comPROGETTO: "MOLDAVI IN ITALIA".

PROGETTO: "MOLDAVI IN ITALIA".
Ghid pentru orientarea şi integrarea socială a moldovenilor în Italia. Acest Ghid poate fi descarcat aici:http://issuu.com/tatiananogailic/docs/ghid_2_pentru_migrantii_moldoveni_italia

MOLDOVENI IN ITALIA. III editie.

MOLDOVENI IN ITALIA.  III editie.
Ghid pentru orientarea şi integrarea socială a moldovenilor în Italia. Acest Ghid poate fi descarcat aici:http://issuu.com/tatiananogailic/docs/guida_2014_assomoldave

OSPITI DI LABOR TV

martedì 6 dicembre 2011
 Ghidul Moldovenilor menit să ajute supravetuirea 
Birocraţiei Italiene.
               
Cu mare plăcere Vă anunt că în prima zi de iarnă a anului 2011 a văzut lumina zilei  cea dintîi editie a  publicatiei "Moldoveni în Italia. Ghid pentru orientarea si integrarea socială a moldovenilor. ", publicată în număr de 5 mii de exemplare. 2.700 de copii vor fi expediate asociatiilor diasporale din Nordul Italiei, iar restul, comunitătilor de moldoveni din regiunile centrale si sudice. Ghidul  "Moldovenii din Italia" a fost deja tipărit şi se distribuie prin intermediul Consulatului din Bologna si a asociatiilor din Nordul Italiei.

Ghidul contine o bogată colectie de materiale care vizează teme esenţiale pentru migranti,  precum ar fi: permisul de şedere, cetăţenia, încadrarea în cîmpul muncii, studii, sistemul de securitate socială, reintegrarea familiei, sănătate, servicii utile în Italia, informaţii diverse s.a. De asemenea, aici puteti găsi informaţii actualizate şi necesare pentru acei care doresc să se integreze si să trăiască permanent în societatea italiană, dar şi pentru cei care lucrează temporar în Italia.

Ghidul este util pentru a îndruma cititorul cu privire la problemele cele mai complicate ale birocraţiei italiene, acesta oferă o bogată colectie de informatii (adrese, telefoane, e-mail, site-uri web, fax etc.), fiecare cititor poate găsi aici o solutie a problemelor practicii birocratice.
Desi comunitatea moldovenilor este cea mai numeroasă printre cele prezente în Italia, aceasta a fost unica care nu a avut o publicatie de orientare a cetătenilor în societate. Însă acum, AssoMoldave, cu sprijinul Centrului ”Diaspora Moldova-Italia”, în colaborare cu mai multe organizaţii ale diasporei răspîndite prin toată Italia si cu participarea financiară din partea Organizatiei Internationale pentru Migratie din Chişinău,  sub patronajul Ambasadei Republicii Moldova din Roma,  a reusit să aducă la lumina zilei publicatia „Moldoveni în Italia. Ghid pentru orientarea si integrarea socială a moldovenilorîin Italia”.

Prezentarea oficială a ghidului va avea loc la Roma  în luna ianuarie. Pentru moldovenii din Roma, acest eveniment va fi o oportunitate de a petrece o zi în sînul comunitătii si de a primi o copie a Ghidului, care este distribuit GRATUIT.

Informaţii cu referire la ziua prezentării la Roma vor fi publicate pe următoarele surse internet:

AssoMoldave. 
http://twitter.com/assomoldave
http://assomoldaveroma.blogspot.com
http://www.youtube.com/assomoldave
http://picasaweb.google.it/assomoldave
http://www.facebook.com/Assomoldave http://www.odnoklassniki.ru/Assomoldave

CU GINDURI BUNE:
AssoMoldave
Tatiana Nogailic
Tel: 0039 3294754598
Skype: nogailic
E-mail: assomoldave@gmail.com