DONA IL 5 per MILLE a AssoMoldave

DONA IL 5 per MILLE a AssoMoldave
codice fiscale 97348130580
Un om informat este protejat!

"AssoMoldave"

CV di "AssoMoldave"

CINE SUNTEM?


CHI SIAMO?

http://asomoldave.blogspot.com



PROGETTO: "MOLDAVI IN ITALIA".

PROGETTO: "MOLDAVI IN ITALIA".
Ghid pentru orientarea şi integrarea socială a moldovenilor în Italia. Acest Ghid poate fi descarcat aici:http://issuu.com/tatiananogailic/docs/ghid_2_pentru_migrantii_moldoveni_italia

MOLDOVENI IN ITALIA. III editie.

MOLDOVENI IN ITALIA.  III editie.
Ghid pentru orientarea şi integrarea socială a moldovenilor în Italia. Acest Ghid poate fi descarcat aici:http://issuu.com/tatiananogailic/docs/guida_2014_assomoldave

OSPITI DI LABOR TV

giovedì 28 luglio 2011

Sta per uscire la Guida “IL SOSTEGNO AI MOLDAVI EMIGRATI IN ITALIA”. 
RIFERIMENTI NORMATIVI, SUGGERIMENTI, FONTI DI INFORMAZIONE, LA PUBBLICA ASSISTENZA, LE ASS. MOLDAVE, LUOGHI DI INCONTRO PER L’ORIENTAMENTO E L’INSERIMENTO DEI MOLDAVI NEL TESSUTO SOCIALE ITALIANO. 
Sara distribuita in 25 città di Italia .
Chi e interessato a fare pubblicità : 
Tel:3294754598, 
Skype: nogailic, 
mail: assomoldave@gmail.com
  -------------------------------------------------
Omul informat, om salvat .

Organizaţia Internaţională pentru Migraţie (OIM) şi-a propus să acorde ajutor Guvernului Moldovei în eforturile sale de a stabili o cooperare mai strânsă cu migranţii moldoveni prin intermediul asociaţiilor Diasporei. A fost elaborat un proiect, finanţat de Uniunea Europeană, cu denumirea „Susţinerea implementării componentei de migraţie şi dezvoltare a parteneriatului pentru mobilitate UE-Moldova”. Diaspora şi asociaţiile diasporei figurează printre principalii beneficiari ai acestui proiect. În cadrul acestui proiect, a fost elaborat un Mecanism de Granturi mici pentru Diaspora, în baza căruia Asociaţiile Diasporei beneficiază de granturi pentru implementarea unui proiect. Printre aceste asociatii este si „AssoMoldave”, Organizaţie Independenta şi nonguvernamentală, inregistrată pe data de 14/08/2004 - Roma , Italia. Partener – asociatia „A.M.I.C.I”.

Pentru a trăi bine într-o societate e necesar de a şti unde te găseşti şi cum să te comporţi. Care sunt drepturile şi obligaţiile? Informatia este putere si  informaţiile sunt elemente destul de disponibile în societăţile evolutive, dar rezultă că e mai greu de a le cunoaşte anume persoanelor care muncesc din greu , uneori isolati de societate , neavind resurse adegvate . Scopul este de a le aduna şi selecţiona informaţiile utile pentru că printr-o formă tipărită , realizarea unui ghid, sa ajunga la cetatenii RM presenti pe teritoriul Italiei.

Va avea denumirea: Ghid pentru orientarea şi integrarea socială  a moldovenilor în Italia.(Indicaţii  în vederea  legislaţiei, sugestii, surse de informaţie, asistenţă publică, asociaţiile moldoveneşti în Italia, locuri de întâlniri pentru orientarea  şi integrarea  moldovenilor în societatea italiană). Durata proiectului – 1 an. Director de proiect:  Nogailic Tatiana. Patronaj acordat din partea  Ambasadei Republicii Moldova in Italia. Proiectul a fost sustinut din partea a 21 de asociatii de moldoveni din Italia.

Un număr de 5.000 de ghiduri vor fi difuzate prin intermediul Asociaţiilor moldoveneşti care se vor implica sa le difuzeze  instituţiilor publice, private, instituţii religioase, discoteci, magazine, locuri de asociere. O sa dam vizibilitate publicând Ghidul şi pe un siteu internet, Blog, Facebook, Odnoclasniki  cu scopul de a răspândi informaţia  şi stimula o ulterioară răspândire prin sistemul de fotocopie şi/sau lectură on-line. O sa trimitem prin email Ghidul (sau o parte care interesează), în formatul PDF tuturor moldovenilor care îl vor cere .  Se prevede ca in luna noiembrie 2011 va fi presentat la Roma si eventual in orasul Venetia sau Padova. Ghidul va fi gratis.

Pentru  propuneri, sugestii , publicitate va adresati :

“AssoMoldave”
Tatiana Nogailic
Tel: 0039 3294754598
Skype: nogailic
E-mail: assomoldave@gmail.com