DONA IL 5 per MILLE a AssoMoldave

DONA IL 5 per MILLE a AssoMoldave
codice fiscale 97348130580
Un om informat este protejat!

"AssoMoldave"

CV di "AssoMoldave"

CINE SUNTEM?


CHI SIAMO?

http://asomoldave.blogspot.com



PROGETTO: "MOLDAVI IN ITALIA".

PROGETTO: "MOLDAVI IN ITALIA".
Ghid pentru orientarea şi integrarea socială a moldovenilor în Italia. Acest Ghid poate fi descarcat aici:http://issuu.com/tatiananogailic/docs/ghid_2_pentru_migrantii_moldoveni_italia

MOLDOVENI IN ITALIA. III editie.

MOLDOVENI IN ITALIA.  III editie.
Ghid pentru orientarea şi integrarea socială a moldovenilor în Italia. Acest Ghid poate fi descarcat aici:http://issuu.com/tatiananogailic/docs/guida_2014_assomoldave

OSPITI DI LABOR TV

lunedì 23 maggio 2011

La 22 mai, in orasul Roma, Italia in incinta Hotelulul Massimo D'Azeglio, Stra. Cavour 18, de la orele 10.00- 15.00 a avut loc cel de-al doilea tirg de informare privind piata muncii din Moldova pentru moldovenii din Italia.

Acest eveniment a fost  organizat de catre Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca din Moldova in colaborare cu proiectul Uniunii Europene “Consolidarea capacitatii Moldovei de gestionare a pietei muncii si reintoarcere a migrantilor”. Scopul acestui tirg au fost de a informa moldovenii aflati in Italia, care doresc sa se intoarca acasa, despre posibilitatile pietei muncii din Moldova in prezent si viitorul apropiat. In acest sens au fost invitate companii cu locuri vacante inalt calificate care corespund cerintelor lucratorilor moldoveni din Italia. www.anofm.md . tel. +373 22 838 414 (Centrul de Apel) www.legal-in.eu


foto aici:

https://picasaweb.google.com/assomoldave/TIRG_MUNCA_ROMA
  ------------------------------------------------------------------------------ 

Circa 5 mii de moldoveni din Italia au sansa sa se intoarca in tara pentru un job bine platit. Asa isi propun sa-i atraga acasa pe ai nostri de prin straini, 10 companii din Moldova, care participa astazi la targul de joburi de la Roma.

Angajatorii au pus la bataie peste 5 mii de slujbe vacante. Moldovenii cu cele mai mari sanse sunt cei cu studii superioare si medii. Companiile promit salarii europene, insa au si cerinte europene fata de angajati.
"Cautam specialisti calificati cu experienta europeana, cu viziuni si strategii noi pe care le-au acumulat in strainate", a declarat, pentru StireaZilei.md, directorul Agentiei pentru Ocuparea Fortei de Munca, Ala Supac.
Fabrica de producere "Introscop", de exemplu vine la targ cu 497 de locuri de munca. Ofertele sunt din cele mai diverse, pornind de la simpli operatori pana la ingineri calificati. "Avem nevoie de tehnicieni industriali, ingineri si lideri de grup cu studii superioare tehnice. Pentru astfel de specialisti, compania ofera in jur de 500 de Euro. La mare cautare sunt operatorii de cablaj auto si distribuitorii, chiar si fara calificare. Salariile pentru aceste categorii pornesc de la 225 de Euro", a declarat, pentru StireaZilei.md, juristul de la Introscop, Natalia Paladi.
In schimb, brokerul bursier, Teletrade este gata sa ofere si mii de euro, dar si conditiile de angajare sunt din cele mai dure.
"Avem 14 locuri vacante pentru manageri, analitici financiari si traderi. Acestia trebuie sa cunoasca limba engleza si sa aiba studii superioare tehnice sau in economie. In plus, specialistii vor sustine si o testare inainte de angajare. Salariile incep de la 500 de Euro si pot depasi chiar 2000 de Euro", a spus, pentru portalul nostru de stiri, consultantul financiar Teletrade, Alexandru Puiu. Sunt si companii care ofera sanse moldovenilor din Italia si fara experienta de munca. De exemplu, banca ProCredit Bank, organizeaza traininguri inainte de angajare.
"Este un program special, care permite moldovenilor fara experienta sa fie angajati la noi. Cursurile tin 6 luni, timp in care potentialii muncitori invata casierie, servicii bancare si cum se lucreaza cu clientii. La urma, se dau testari la matematica si logica si se sustine un interviu. Cei care sunt angajati pot avea un salariu intre 200 si 800 de dolari", a declarat sefa Directiei Resurse Umane de la ProCredit Bank, Oxana Lavuschina.
Targul locurilor de munca de la Roma, va avea loc in Hotelul “Massiom D’Azeglio” si va fi deschis pana la ora 16:00. Evenimentul este organizat de Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca, Ministerul Muncii, Ambasada Moldovei in Italia si diaspora moldovenilor din Italia.
stireazilei.md