DONA IL 5 per MILLE a AssoMoldave

DONA IL 5 per MILLE a AssoMoldave
codice fiscale 97348130580
Un om informat este protejat!

"AssoMoldave"

CV di "AssoMoldave"

CINE SUNTEM?


CHI SIAMO?

http://asomoldave.blogspot.com



PROGETTO: "MOLDAVI IN ITALIA".

PROGETTO: "MOLDAVI IN ITALIA".
Ghid pentru orientarea şi integrarea socială a moldovenilor în Italia. Acest Ghid poate fi descarcat aici:http://issuu.com/tatiananogailic/docs/ghid_2_pentru_migrantii_moldoveni_italia

MOLDOVENI IN ITALIA. III editie.

MOLDOVENI IN ITALIA.  III editie.
Ghid pentru orientarea şi integrarea socială a moldovenilor în Italia. Acest Ghid poate fi descarcat aici:http://issuu.com/tatiananogailic/docs/guida_2014_assomoldave

OSPITI DI LABOR TV

giovedì 28 aprile 2011

„Absenţa părinţilor lipseşte copilul de ataşamentul, afecţiunea, ajutorul şi îndrumarea atât de necesară la această etapă, creează dificultăţi în stabilirea contactelor sociale, formând o imagine difuză a familiei”, se menţionează într-un studiu elaborat de Ministerul Muncii Protecţiei Sociale şi Familiei în parteneriat cu Universitatea de Stat din Moldova, OIM şi UNFPA. 

Este vorba de studiul „Necesităţile specifice ale copiilor şi vârstnicilor lăsaţi fără îngrijirea membrilor familiei plecaţi peste hotare”.
Cercetarea scoate în evidenţă un şir de probleme cu care se confruntă copiii cum ar fi:  lipsa de înţelegere, conflicte, exploatare prin muncă, abuz fizic, psihic, sexual, etc.
Potrivit studiului, migraţia copiilor, în cazul vârstnicilor, condiţionează trăirea de către cei din urmă, a unei game diverse de emoţii, sentimente şi stări afective axate pe situaţia singurătăţii şi neajutorării. Cu toate acestea, vârstnicii care au în îngrijire nepoţi, conştientizează responsabilitatea autoasumată în legătură cu creşterea şi educaţia acestora şi recunosc că situaţia respectivă îi bucură şi le asigură compensarea sentimentului de singurătate.
Rezultatele studiului vor fi utilizate de autorităţi la eliminarea efectelor negative ale migraţiei prin aplicarea unor măsuri de protecţie a copiilor şi vârstnicilor rămaşi fără îngrijirea membrilor de familie.
Potrivit unor date, până la un milion de moldoveni s-ar afla peste hotare.
Autor: HotNews
Sursa: mmpsf.gov.md