DONA IL 5 per MILLE a AssoMoldave

DONA IL 5 per MILLE a AssoMoldave
codice fiscale 97348130580
Un om informat este protejat!

"AssoMoldave"

CV di "AssoMoldave"

CINE SUNTEM?


CHI SIAMO?

http://asomoldave.blogspot.com



PROGETTO: "MOLDAVI IN ITALIA".

PROGETTO: "MOLDAVI IN ITALIA".
Ghid pentru orientarea şi integrarea socială a moldovenilor în Italia. Acest Ghid poate fi descarcat aici:http://issuu.com/tatiananogailic/docs/ghid_2_pentru_migrantii_moldoveni_italia

MOLDOVENI IN ITALIA. III editie.

MOLDOVENI IN ITALIA.  III editie.
Ghid pentru orientarea şi integrarea socială a moldovenilor în Italia. Acest Ghid poate fi descarcat aici:http://issuu.com/tatiananogailic/docs/guida_2014_assomoldave

OSPITI DI LABOR TV

venerdì 4 giugno 2010

SA AJUTAM PE CEI RAMASI IN URMA! 
COPII SUNT VIITORUL NOSTRU! 
EI NU SUNT VINOVATI - SUNT VICTIME!

 

Bunică, dar cu salariu de premier. Vlad Filat îşi donează retribuţia unei familii sărace.

Fiva Rudeanu este o bunicuta din satul Radoaia, raionul Sangerei, ce are in grija 6 copii - 4 fete si 2 baieti. Sunt nepotii ei, care au ramas fara tata, iar mama e plecata la munca in Federatia Rusa. Acolo s-a imbolnavit si nu mai poate avea grija de copii.
“Sunt copii cu parinti, dar orfani. Sunt copii frumosi, destepti, dar fara dragoste parinteasca. Nu pot sa-i las la internat. E foarte greu, dar ne descurcam cum putem”, a povestit Fiva Rudeanu, astazi, in biroul premierului Vlad Filat, unde a fost invitata.
Premierul liberal-democrat si-a primit oaspetii cu zambet. Le-a asezat pe fete si pe bunica in jurul mesei sale de lucru, a declarat-o pe una dintre micute, pe nume Rebeca, “seful”, dupa care le-a facut o supriza.
Vlad Filat i-a inmanat bunicai Fiva un card bancar pe care va fi transferat, lunar, salariul sau de premier, care, potrivit legii, este de 8800 de lei.
Pe card sunt deja acumulate circa 30 de mii de lei - salariul de pana acum a sefului cabinetului de ministri.
In plus, Filat le-a promis fetelor mai mici ca vor avea parte de o vacanta adevarata in acest an si vor merge la o tabara de odihna.
“Sunteti un exemplu demn de urmat si va multumesc pentru tot ce faceti. Iar voi sa aveti grija de bunica si sa o iubiti mult, mult, mult”, le-a spus, oaspetilor sai, primul ministru.
“Eu nu voi putea sa ofer acestor copii ceea de ce ei au nevoie mai mult, atentie zi de zi si dragoste, dar prin ajutorul care vi-l ofer, imi doresc ca dvs. sa aveti mai putine griji materiale si sa acordati acestor copii toata dragostea si atentia cuvenita”, a adaugat.
Ce va face cu banii, familia a decis - va cumpara o vaca pentru lapte, haine, produse alimentare, lemne pentru foc si va prelucra terenurile.

www.stireazilei.md
http://www.filat.md/blog/?p=2099#comment-36975
http://www.youtube.com/watch?v=aNRE94yS_3s&feature=player_embedded

Filmatul aici:
http://m.protv.md/stiri/social/lipsiti-de-copilarie-drama-unor-copii-din-radoaia-sangerei.html

Bun gasit la toti.
Acest filmat sincera sa fiu  nu ma lasat indiferenta nici pe mine si nici pe familiarii mei...
Am cerut de la PRO TV numarul si adresa familiei.
Am pregatit un sac  cu hainute, dar abea ajunsa la Chisinau (pe 4 mai, cind am condus delegatia italiana, cu serviciul) am aflat despre soarta altei familiii, cu 8 copii si  tatal lor a decedatt de un an de zile. Dar  surpriza vetii  era: mama e o fosta colega de scoala, pe care nu am vasut-o de 20 de ani.
Am decis sa-i ajut pe ei, dar am in suflet inca ochisorii tristi a acestei fetite blonde... care asa de mica, dar atitea a indurat....
Ma mindresc cu premierul nostru si sa luam exsemplu, sunt sute de copii abandonati in Moldova.
Un gest de solidarietate noua nu ne schimba nimic, Lor - Viata.
De-acea vin cu un apel de todeuna : Cine la Roma doreste sa ajute cu material didactic, hainute, incalzaminte- orice gen de material pentru scoala, noi ne oferim spatiul, timpul, trasportul si cind ajung la Moldova ajutoarele, voluntarii din asociatia noastra o sa trimita fotografii ca au ajuns la destinatie.
Cu drag: T..Nogailic
http://assomoldave-volontariato.blogspot.com/