DONA IL 5 per MILLE a AssoMoldave

DONA IL 5 per MILLE a AssoMoldave
codice fiscale 97348130580
Un om informat este protejat!

"AssoMoldave"

CV di "AssoMoldave"

CINE SUNTEM?


CHI SIAMO?

http://asomoldave.blogspot.com



PROGETTO: "MOLDAVI IN ITALIA".

PROGETTO: "MOLDAVI IN ITALIA".
Ghid pentru orientarea şi integrarea socială a moldovenilor în Italia. Acest Ghid poate fi descarcat aici:http://issuu.com/tatiananogailic/docs/ghid_2_pentru_migrantii_moldoveni_italia

MOLDOVENI IN ITALIA. III editie.

MOLDOVENI IN ITALIA.  III editie.
Ghid pentru orientarea şi integrarea socială a moldovenilor în Italia. Acest Ghid poate fi descarcat aici:http://issuu.com/tatiananogailic/docs/guida_2014_assomoldave

OSPITI DI LABOR TV

giovedì 22 aprile 2010

De la 1 ianuarie 2011 cetăţenii Moldovei vor primi paşapoarte cu date biometrice

Cetăţenilor R. Moldova, de la 1 ianuarie 2011, le vor fi eliberate pentru călătoriile peste hotare doar paşapoarte care conţin date biometrice, iar documentele respective vor fi eliberate pentru un termen de 7 ani. Totodată, paşapoartele ce nu conţin date biometrice eliberate pînă la data de 1 ianuarie 2011 vor fi valabile pînă la expirarea termenului de valabilitate.
Prevederi în acest sens sînt incluse într-un şir de modificări la Legea cu privire la actele de identitate din sistemul naţional de paşapoarte, aprobate astăzi de Guvern şi care urmează a fi propuse spre adoptare forului legislativ.
Proiectul de lege, aprobat de Executiv, prevede între altele ca pentru paşapoarte, în categoria datelor biometrice, să fie incluse doar grupa sangvină, amprentele digitale şi fotografia digitală.

Alexandru Oleinic, ministru al Tehnologiilor Informaţionale şi Comunicaţiilor, a motivat această decizie prin faptul că în perioada de valabilitate a paşaportului, datele biometrice - statura şi culoarea ochilor - se schimbă în funcţie de vîrsta persoanei sau de unele circumstanţe şi nu pot fi folosite cu veridicitate la identificarea persoanei.

Oleinic a precizat că infrastructura de perfectare, eliberare şi procesare a paşapoartelor cu date biometrice a fost susţinută de Comisia Europeană, care a acordat asistenţă financiară în acest sens în valoare de 2 mln de euro.
Tot astăzi, Cabinetul de Miniştri a aprobat planul de acţiuni pentru asigurarea eliberării paşapoartelor biometrice, care prevede între altele procurarea în trimestrul II al anului curent de către Ministerul Tehnologiilor Informaţionale şi Comunicaţiilor a echipamentului pentru producerea paşapoartelor biometrice. De asemenea, planul prevede ca în august-septembrie 2010 la punctele de trecere a frontierei de stat să fie instalate echipamentele de procesare a paşapoartelor biometrice.
Eliberarea paşapoartelor biometrice constituie o condiţie obligatorie a UE faţă de R. Moldova pentru simplificarea regimului de vize. Acest tip de paşapoarte este acceptat şi recunoscut de UE în procesul de migraţie, care permite identificarea precisă a persoanei.
Autor: Moldpres
Sursa: moldpres.md