DONA IL 5 per MILLE a AssoMoldave

DONA IL 5 per MILLE a AssoMoldave
codice fiscale 97348130580
Un om informat este protejat!

"AssoMoldave"

CV di "AssoMoldave"

CINE SUNTEM?


CHI SIAMO?

http://asomoldave.blogspot.com



PROGETTO: "MOLDAVI IN ITALIA".

PROGETTO: "MOLDAVI IN ITALIA".
Ghid pentru orientarea şi integrarea socială a moldovenilor în Italia. Acest Ghid poate fi descarcat aici:http://issuu.com/tatiananogailic/docs/ghid_2_pentru_migrantii_moldoveni_italia

MOLDOVENI IN ITALIA. III editie.

MOLDOVENI IN ITALIA.  III editie.
Ghid pentru orientarea şi integrarea socială a moldovenilor în Italia. Acest Ghid poate fi descarcat aici:http://issuu.com/tatiananogailic/docs/guida_2014_assomoldave

OSPITI DI LABOR TV

sabato 27 marzo 2010

INFO. DIN MOLDOVA  SOCIAL ECONOMICA.

Parlamentul a anulat taxa de garanţie la introducerea maşinilor cu termenul de exploatare mai mare de 7 ani.
Cetăţenii care vor intra pe teritoriul Republicii Moldova cu mijloace de transport cu termenul de exploatare de peste 7 ani, pentru o anumită perioadă de timp, nu vor mai trebui să achite la vamă taxa de garanţie pentru aceste mijloace de transport, informează MOLDPRES.
Legislativul a adoptat astăzi o lege, ce include modificări în acest sens la Legea cu privire la modul de introducere şi scoatere a bunurilor de pe teritoriul R. Moldova de către persoane fizice.
Tudor Baliţchi, şef al Serviciului Vamal, a menţionat în cadrul şedinţei plenare a Parlamentului, că noua lege va oferi posibilitatea tuturor cetăţenilor rezidenţi ai Moldovei, dar şi celor nerezidenţi, care vor intra pe teritoriul ţării noastre, să nu achite taxa de garanţie pentru introducerea maşinilor cu un termen de exploatare mai mare de 7 ani. În acest mod, modificările adoptate de Parlament vor permite ca cetăţenii noştri, aflaţi la muncă peste hotare, să se reîntoarcă cu lichidităţi în ţară, şi respectiv, să investească în afacerile din Moldova, a precizat Baliţchi.
Pînă în prezent, persoanele care intrau în R. Moldova cu maşini cu un termen de exploatare mai mare de 7 ani, erau obligate să depună la hotar o taxă de garanţie, restituită la ieşirea din ţară. Potrivit legislaţiei în vigoare, taxa de garanţie este percepută de Serviciul Vamal în cazul introducerii temporare pe teritoriul republicii a mijloacelor de transport cu un termen de exploatare mai mare de 7 ani.
Taxa de garanţie este aplicată în funcţie de modelul şi capacitatea motorului maşinii, notează MOLDPRES.