DONA IL 5 per MILLE a AssoMoldave

DONA IL 5 per MILLE a AssoMoldave
codice fiscale 97348130580
Un om informat este protejat!

"AssoMoldave"

CV di "AssoMoldave"

CINE SUNTEM?


CHI SIAMO?

http://asomoldave.blogspot.com



PROGETTO: "MOLDAVI IN ITALIA".

PROGETTO: "MOLDAVI IN ITALIA".
Ghid pentru orientarea şi integrarea socială a moldovenilor în Italia. Acest Ghid poate fi descarcat aici:http://issuu.com/tatiananogailic/docs/ghid_2_pentru_migrantii_moldoveni_italia

MOLDOVENI IN ITALIA. III editie.

MOLDOVENI IN ITALIA.  III editie.
Ghid pentru orientarea şi integrarea socială a moldovenilor în Italia. Acest Ghid poate fi descarcat aici:http://issuu.com/tatiananogailic/docs/guida_2014_assomoldave

OSPITI DI LABOR TV

martedì 28 ottobre 2014

ATENTIE MOLDOVENI CU PASAPOARTE BIOMETRICE.

În 6 luni de zile, de cînd Republica Moldova beneficiază de regim liberalizat de vize, la 164 de cetăţeni ai Republicii Moldova nu le-a fost autorizată intrarea în UE, dintre care 120 pe motiv că nu au îndeplinit condiţiile de intrare în comunitate, iar 44 au avut interdicţie pentru încălcările anterioare ale legislației. 297 178 de cetățeni moldoveni, deținători de pașapoarte biometrice, au traversat punctele de trecere situate la frontiera cu Uniunea Europeană și Aeroportul Internațional Chișinău, transmite NOI.md cu referire la Serviciul de frontieră. Cei mai mulți moldoveni au ales să meargă în Uniunea Europeană prin punctul de trecere Leușeni.
Aici, polițiștii de frontieră au înregistrat un număr de 75 793 cetățeni moldoveni care s-au legitimat în baza pașapoartelor biometrice. Un alt punct de trecere solicitat a fost Cahul, fiind autorizată ieșirea din țară a 66 519 de moldoveni, iar alți 42 692 de moldoveni cu pașapoarte biometrice au fost consemnați în punctul de trecere Chișinău-Aeroport. 
Portalul VIZA.md reamintește că în cazul în care una din condiţiile de călătorie fără vize în UE ( CITITI ATENT AICI CONDITIILE : http://www.viza.md/node/22827 ) nu este îndeplinită şi intrarea pe teritoriul unui stat membru este refuzată, moldovenii vor primi o decizie în formă scrisă pe un formular tip, care va conţine motivele exacte pentru care a fost refuzată intrarea.
Decizia va fi înmînată resortisantului contra semnătură.  Persoanele cărora li s-a interzis intrarea au dreptul să formuleze o cale de atac, care se va face în concordanţă cu normele naţionale ale statului membru vizat. Persoanei i se va înmîna o informaţie detaliată privind termenii, instituţia competentă unde urmează a fi exercitată calea de atac (plîngere). 
Exercitarea căii de atac nu va atrage după sine suspendarea deciziei de interdicţie a intrării. După cum a declarat şeful Secției Consulare a Ambasadei Ungariei la Chișinău, Gyula Levente Sass: „Conform Regulamentului 562 din 2006 art.13, în cazul unui refuz de intrare la frontiera UE persoanele au dreptul la o plîngere care va fi examinată conform legislației naționale a fiecărui stat UE.
Totul depinde de legislația națională. Sînt țări în care permisul la o astfel de plîngere, la un astfel de apel este puțin mai larg, oferind un spectru mai larg la aceste plîngeri.
Această legislație este destul de sofisticată”. Informații suplimentare privind condițiile de călătorie fără vize pot fi vizualizate AICI.http://www.viza.md/node/22827 .  
Regimul de trecere  a frontierelor de către persoane (Codul Frontierelor Schengen) puteţi găsi în Regulamentul Consiliului 562/2006. http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=OJ:L:2006:105:0001); http://viza.md/node/24033

lunedì 27 ottobre 2014

mercoledì 15 ottobre 2014

FAQ: Suntem stabiliți peste hotare de mai mult timp, bă...

Suntem stabiliți peste hotare de mai mult timp, băiatul nostru studiază 
la una din universitățile din orașul unde stăm.
 Atunci când vine acasă, va fi sau nu obligat să facă serviciul militar? 
O întrebare pe care ne-a adresat-o o migrantă în timpul Zilelor Diasporei. Vom răspunde la această întrebare pas cu pas.
1. Mai întâi să ne clarificăm cu termenul de recrut.
Iată ce spune Legea Nr. 968 din 17.03.1992 despre obligațiunea militară și serviciul militar al cetățenilor Republicii Moldova:
Cetăţenii Republicii Moldova de sex masculin care au atins vârsta de 16 ani urmează să fie trecuţi în evidenţa militară în organele locale de conducere militară de la domiciliu. Din momentul trecerii în evidenţă militară ei devinrecruţi. Astfel, ei primesc un document, care certifică aptitudinea lor pentru serviciul militar, lămuriri privind drepturile şi obligaţiile lor, regulile de evidenţă militară şi modul de satisfacere a obligaţiunii militare.
2. Când are loc încorporarea?
Cetățenii Republicii Moldova de sex masculin care au împlinit 18 ani urmează să fie încorporaţi în serviciul militar în termen sau pentru pregătire militară obligatorie.
Încorporarea se face de două ori pe an: în mai-iunie şi în noiembrie-decembrie.
Cetăţenii care, după starea sănătăţii, sunt apţi pentru serviciul militar în timp de pace şi în timp de război se încorporează în serviciul militar în termen (18 luni).
Cetăţenii care, după starea sănătăţii, sunt apţi pentru serviciul militar în timp de pace şi în timp de război, dar care refuză să satisfacă serviciul militar din convingeri religioase şi pacifiste, sunt obligaţi să facă serviciul de alternativă (catedrele militare din cadrul instituțiilor superioare de învățământ).
Cetăţenii care au absolvit instituţii de învăţămînt superior se încorporează pentru pregătire militară obligatorie (3 luni).
3. Care este limita vârstei de încorporare?
Recruţii care nu au dreptul la amânarea încorporării şi nici temeiuri pentru a fi scutiți de încorporare, trebuie să fie încorporaţi până la împlinirea vârstei de 27 de ani.
4. Cine are dreptul de scutire de la încorporarea în serviciul militar?
De încorporare în serviciul militar în termen se scutesc cetăţenii care:
Sunt recunoscuţi, după starea sănătăţii, inapţi pentru serviciul militar în timp de pace.
Au absolvit instituţii de învăţământ superior.
Nu au fost recrutaţi în serviciul militar în termen până la împlinirea vârstei de 27 de ani.
Satisfac serviciul de alternativă, serviciul militar prin contract sau serviciul în sistemul penitenciar al Ministerului Justiţiei.
Sunt domiciliaţi permanent în străinatate.
Au fraţi ce au decedat în timpul satisfacerii serviciului militar în termen. Este scutit următorul frate care ar urma să fie încorporat, însă asemenea recruți pot să nu exercite acest drept.
Prin decizia instanţei judecătoreşti sunt condamnaţi la pedeapsă privativă de libertate, condamnaţi cu suspendarea pedepsei şi eliberaţi în mod condiţional din locurile de detenţiune urmând să fie plasaţi în mod obligatoriu în câmpul muncii.
Au rang religios.
De încorporare pentru pregătire militară obligatorie se scutesc cetăţenii care:
Sunt recunoscuţi, după starea sănătăţii, ca inapţi pentru serviciul militar în timp de război şi scoşi din evidenţă militară.
Satisfac serviciul de alternativă sau serviciul militar prin contract.
Sunt domiciliaţi permanent în străinătate.
Au rang religios.
Dacă aveți nevoie de mai multe informații, vă sugerăm să citiți integral Legea menționată mai sus, accesând ACEST LINK. De asemenea, consultați paginaMinisterului Apărării al Republicii Moldova. Sursa: NEXUS.MD

lunedì 13 ottobre 2014

20 de moldoveni cu pasaport biometric nu au putut intra in Italia





20 de moldoveni cu pașaport biometric au rămas blocați pe Aeroportul Fiumicino (Roma).


Pe parcursul ultimelor 2 săptămîni în jur la 20 de cetățeni ai Republicii Moldova nu au putut intra pe teritoriul Italiei fiind blocați pe Aeroportul Fiumicino (Roma). 
Motivul refuzului de intrare pe teritoriul Italiei a fost lipsa biletului de întoarcere în Republica Moldova. Despre aceasta a comunicat pentru portalul VIZA.md Tatiana Nogailîc, Președintele Asociației „Assomoldаve” din or. Roma, care a fost contactată pentru ajutor de nenumărate ori, de către cetățenii vizați. Spre regret, 19 persoane au fost nevoite să revină în Republica Moldova. Ar fi binevenit ca obligativitatea de a deține biletul tur-retur să fie revizuită, dat fiind faptul că nu toate persoanele revin pe calea aerului în Moldova. Unii din ei au de gînd să revină acasă pe cale terestră, cu autobusul sau cu automobilul rudelor, a declarat Tatiana Nogailîc.
  La rîndul său, portalul Viza.md reamintește că în cazul în care una din condiţiile de călătorie fără vize în UE nu este respectată şi intrarea pe teritoriul unui stat membru este refuzată, moldovenii vor primi o decizie în formă scrisă pe un formular tip, care va conţine motivele exacte pentru care a fost refuzată intrarea.
 Decizia va fi înmînată resortisantului contra semnătură. Persoanele cărora li s-a interzis intrarea au dreptul să formuleze o cale de atac, care se va face în concordanţă cu normele naţionale ale statului membru vizat. Persoanei i se va înmîna o informaţie detaliată privind termenii, instituţia competentă unde urmează a fi exercitată calea de atac (plîngere).
Exercitarea căii de atac nu va atrage după sine suspendarea deciziei de interdicţie a intrării (VIDEO).
 Informații suplimentare privind condițiile de călătorie fără vize pot fi vizualizate AICI. Regimul de trecere a frontierelor de către persoane (Codul Frontierelor Schengen) puteţi găsi în Regulamentul Consiliului 562/2006.

Sursa: Viza.md
http://viza.md/node/23961 
 -------------------------
https://www.youtube.com/watch?v=F4OLX-kL3so

venerdì 3 ottobre 2014

In luna octombrie, compania Air Moldova revine cu cele mai bune preturi pentru bilete de avion. Pretul unui bilet incepe de la 19 euro intr-o direcţie cu toate taxele incluse.
Doar în perioada 01 octombrie – 31 octombrie 2014, Air Moldova Vă ofera posibilitatea să procuraţi cele mai ieftine bilete de avion la toate cursele sale directe efectuate în perioada 01 noiembrie 2014 - 28 martie 2015.
Vă invităm să consultaţi tarifele pentru destinaţiile Air Moldova şi să rezervaţi biletele din timp. http://www.airmoldova.md/news-records-ro/3511/