DONA IL 5 per MILLE a AssoMoldave

DONA IL 5 per MILLE a AssoMoldave
codice fiscale 97348130580
Un om informat este protejat!

"AssoMoldave"

CV di "AssoMoldave"

CINE SUNTEM?


CHI SIAMO?

http://asomoldave.blogspot.com



PROGETTO: "MOLDAVI IN ITALIA".

PROGETTO: "MOLDAVI IN ITALIA".
Ghid pentru orientarea şi integrarea socială a moldovenilor în Italia. Acest Ghid poate fi descarcat aici:http://issuu.com/tatiananogailic/docs/ghid_2_pentru_migrantii_moldoveni_italia

MOLDOVENI IN ITALIA. III editie.

MOLDOVENI IN ITALIA.  III editie.
Ghid pentru orientarea şi integrarea socială a moldovenilor în Italia. Acest Ghid poate fi descarcat aici:http://issuu.com/tatiananogailic/docs/guida_2014_assomoldave

OSPITI DI LABOR TV

lunedì 18 febbraio 2013

mercoledì 6 febbraio 2013

ANUNT
Guvernul Republicii Moldova a prelungit Programul „PARE 1+1” destinat lucrătorilor migranţi sau rudelor de gradul întâi ale acestora, care doresc să investească în iniţierea sau extinderea unei afaceri în Republica Moldova .
Programul a fost lansat oficial în luna noiembrie 2010 şi este desfăşurat în baza regulii 1+1, care prevede că fiecare leu investit din remitenţe va fi suplinit cu un leu din cadrul programului. Suma maximă a finanţării constituie 200.000 de lei. Banii din cadrul Programului PARE 1+1 sunt oferiţi drept grant nerambursabil.
În cadrul programului, au fost încheiate 142 contracte de finanţare nerambursabilă cu antreprenori din RM, suma totală a investiţiilor, depăşind 76 milioane de lei. Astfel, s-a constatat că fiecare leu alocat din acest program, atrage cca 3 lei investiţii în economia naţională.
Pentru anul 2013, este prevăzută alocarea a 32 milioane de lei pentru implementarea acestui program, cu 50 la sută mai mult decât suma alocată în primii doi ani ai Programului.
Programul PARE 1+1 tinde să faciliteze accesul la finanţare al migranţilor şi să-i reintegreze în societate, contribuind, totodată, la stimularea transferurilor băneşti pe căi oficiale, introducerea bunelor practici din statele gazdă ale migranţilor, fiind creată o pârghie pentru introducerea inovaţiilor.
În acest context, Organizaţia pentru Dezvoltarea Sectorului IMM face apel către lucrătorii migranţi şi /sau rudele de gradul I ai acestora, de a se înregistra la Programul PARE 1+1, începînd cu 5 februarie curent.
Condiţiile de participare la program sunt următoarele:
  • Să fie cetăţean al Republicii Moldova;
  • Să fie lucrător migrant din Republica Moldova sau rudă de gradul I – beneficiar de remitenţe;
  • Să intenţioneze să lanseze o afacere proprie în Republica Moldova sau să dezvolte o afacere existentă;
  • Să dispună de capital propriu, provenit din remitenţe şi să poată confirma prin prezentarea documentelor justificative, provenienţa mijloacelor financiare (contract de muncă; certificat de confirmare a salariului/veniturilor; extras din conturi bancare; copiile dispoziţiilor de transfer bancar, declaraţii vamale).
Totodată, pe lîngă ajutorul financiar oferit din partea statului, programul oferă consultanţă şi instruire în domeniul antreprenorial, unde participanţii sunt ghidaţi şi tutelaţi, informaţi şi asiguraţi cu materiale informative necesare pentru iniţierea unei afaceri.
La final, pentru asigurarea durabilităţii afacerii finanţate din Program şi sporirea rentabilităţii acesteia, întreprinderile sunt ghidate pe parcursul a 24 de luni, beneficiind de consultanţă şi suport în desfăşurarea unei activităţi eficiente şi sigure.
Pentru mai multe detalii despre Program, puteţi accesa pagina web www.odimm.md sau www.businessportal.md. Email: office@odimm.md
Telefon de contact: +373 22 22 50 01 / +373 22 22 57 99 Skype: odimm2007

martedì 5 febbraio 2013

Aggiornato il Registro regionale delle Associazioni operanti per gli immigrati

Bollettino Ufficiale della Regione Lazio n. 5 del 15 gennaio 2013. Con Determinazione della Direzione politiche sociali e famiglia del 21 dicembre 2012 n. B09718‚ la Regione Lazio ha pubblicato l’elenco aggiornato degli enti iscritti nel Registro delle Associazioni e degli Organismi che operano a favore dei cittadini stranieri immigrati‚ istituito in base alla Legge regionale n. 10 del 2008 (art. 27).
Un apposito provvedimento della Regione ha disciplinato i requisiti e le modalità per l’iscrizione in tale Registro: lo segnaliamo nuovamente a beneficio delle associazioni interessate.Per saperne di più:

Bollettino Ufficiale Regione Lazio (n.5/2013)

 
 
http://www.volontariato.lazio.it/documentazione/documenti/58715871BURL_5_2013_RegistroRegionaleAssociazioniImmigratiAggiornato2012.pdf

lunedì 4 febbraio 2013

Moldova marchează, astăzi, Ziua mondială de luptă împotriva cancerului.
În întreaga lume, astăzi, este marcată Ziua mondială de luptă împotriva cancerului. Scopul principal al acestei zile este de a spori nivelul de informare a populaţiei despre una din cele mai complicate maladii a contemporanietăţii şi sensibilizarea opiniei publice în vederea profilaxiei, depistării la timp şi tratării cancerului.În prezent, în Moldova la evidenţa oncologilor se află circa 46 de mii de persoane şi numărul bolnavilor creşte cu fiecare an. „Pe parcursul ultimilor 5 ani, tendinţa de morbiditate se menţine. Astfel, din anul 2007, morbiditatea a crescut de la 209,7 cazuri la 100 de mii de locuitori pînă la 227 cazuri. Zilnic, în republică sînt înregistrate circa 22 de cazuri de îmbolnăvire cu tumori maligne”, au comunicat pentru NOI.md surse din cadrul Centrului Naţional Oncologic.
„În ultimii ani, a crescut numărul bolnavilor la care tumorile maligne au fost depistate la etapele timpurii – I şi II. Însă, cu părere de rău, majoritatea afecţiunilor oncologice continuă să fie depistate la etapele tardive”.La bărbaţi tumorile maligne cel mai des afectează plămînii, intestinul, capul şi gîtul. Femeile cel mai mult sînt expuse cancerului la glandele mamare.În Moldova bolile oncologice ocupă locul doi în structura generală a mortalităţii după bolile cardiovasculare. Potrivit datelor Centrului Naţional Oncologic, în anul 2012, din cauza tumorilor maligne au decedat peste 5000 de persoane.În prezent, în toate raioanele ţării sînt implementate programe screening pentru depistarea timpurie a cancerului glandelor mamare şi a cancerului la colul uterin. De asemenea, sînt organizate deplasări în teritoriu ale specialiştilor pentru acordarea asistenţei consultative şi metodologice în vederea depistării timpurii a tumorilor maligne în rîndul populaţiei.
Sursa: noi.md Autor: Pascaru Olga